Korozyon testi metal, taş veya diğer malzemelerin bozulmasını önleyecek süreçleri içeren bir test yöntemidir. Başlıca korozyon örnekleri arasında otomotivde kullanılan demir veya çeliğin, yapı endüstrisinde kullanılan su borularının ve çeşitli yapısal bileşenlerin paslanması yer alır.
Korozyon tespitine yönelik çok sayıda uluslararası standart ve test yöntemi bulunmaktadır. Doğru korozyon testi yöntemini seçerken, malzemenin yaşam döngüsünde karşılaşacağı koşullar dikkate alınmalıdır. Tuz sisi, suya batma ve hızlandırılmış hava koşullarına maruz kalma ortamları en yaygın kullanılan aşındırıcıya maruz kalma ile işlemleridir.
Korozyon testi yöntemleri arasında en fazla dikkate alınan standartlar şunlardır:
Bu testlerde genel olarak ekipman, yüksek bağıl nem aralıklarına veya yüksek sıcaklık ve tuzlu atmosferlere maruz bırakılır. Testin ardından aparat fiziksel, mekanik, operasyonel veya elektriksel arızalar açısından incelenir.
Bu testlerde kullanılan kontrollü aşındırıcı ortam, aşındırıcı malzemelerin laboratuvar testlerini tanımlamak için kullanılan terimdir. Aşındırıcı koşullar, doğal çevre koşullarını yeniden oluşturmak için sıcaklığı, nemi ve asidik ortamı tanımlar. Kütle kaybının belirlenmesi, maruz kaldıktan sonra kütlenin yeniden tartılıp orijinal kütlesinden çıkarılması ile yapılır. Tuz spreyine (sise) maruz kalma için kullanılan ekipman, bir sis odası, tuz çözeltisi deposu, uygun şekilde şartlandırılmış basınçlı hava kaynağı ve diğer gerekli kontrol araçlarından oluşur.
Çevresel korozyon ticari, endüstriyel, askeri ve havacılık ürünlerinde geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir. Korozyonun ana olumsuz etkileri şunlardır:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, iç mekan korozyon koruması test hizmetleri de bulunmaktadır.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Testler, üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, bu da verimliliği artırır.
Güvenilir ve sağlam ürünler, müşteri memnuniyetini artırır ve markaya olan güveni güçlendirir.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Güvenli ve verimli üretim süreçleri, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu