Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD 810 Yöntem 502 Düşük sıcaklık” standardında, depolama, çalıştırma ve manipülasyon sırasında düşük sıcaklık koşullarının malzeme güvenliği, bütünlüğü ve performansı üzerindeki etkilerini değerlendirmeye yardımcı olacak verileri elde etmek amacı ile bir test yöntemi açıklanmaktadır.
Yaşam döngüsü boyunca düşük sıcaklığa sahip bir ortamda kullanılması muhtemel malzemeyi değerlendirmek için bu test yöntemi kullanılmaktadır.
Bu test yönteminin bazı sınırlamaları bulunmaktadır. Örneğin, basınçsız hava taşıtına yerleştirilecek ve çalıştırılacak malzemenin test edilmesi için bu test yöntemi uygun değildir, çünkü bu tür malzemeler genellikle MIL-STD-810 Yöntem 503 standardına göre test edilir. Ayrıca mühimmatın güvenlik veya tehlike değerlendirmesi için düşük sıcaklık testi düşünülse de bu test için MIL-STD-2105 standardı önerilmektedir.
Düşük sıcaklıkların hemen hemen tüm temel malzemeler üzerinde olumsuz etkileri vardır. Malzemenin düşük sıcaklıklara maruz kalması, fiziksel özellikleri değiştirerek çalışmayı geçici veya kalıcı olarak bozabilir. Malzemenin alışılmışın altındaki sıcaklıklara maruz kalacağı durumlarda düşük sıcaklık testlerini göz önünde tutmak gerekir. Bu test yönteminin test edilen ekipman için uygun olup olmadığını belirlemeye yardımcı olması için şu tipik sorunlara dikkate etmek gerekir:
Tüm prosedürler düşük sıcaklıkları içerse de performans testlerinin zamanlaması ve niteliğine göre farklılık gösterir. Örneğin depolama prosedür, depolama sırasındaki düşük sıcaklıkların depolama sırasında ve sonrasında malzeme güvenliğini ve depolama sonrası performansı nasıl etkilediğini araştırır. Çalışma prosedürü ise malzemenin düşük sıcaklıktaki ortamlarda ne kadar iyi çalıştığını araştırır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “MIL-STD-810 Yöntem 502 Düşük sıcaklık testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Güvenli ve verimli üretim süreçleri, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırır.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Ürünlerdeki potansiyel riskler erken dönemde tespit edilerek, sorunlar büyümeden önlenir.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Yüksek standartlara sahip ürünler, markanın değerini artırır ve pazar payını genişletir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu