Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından geliştirilen “IEC TR 61000-1-1 Elektromanyetik uyumluluk (EMC) - Bölüm 1-1 Genel - Temel tanım ve terimlerin uygulanması ve yorumlanması” standardında, elektromanyetik olarak uyumlu ekipman ve sistemlerin tasarımı ve değerlendirilmesinde kavramlar ve pratik uygulama açısından temel öneme sahip olduğu düşünülen çeşitli terimler tanımlanmakta ve yorumlanmaktadır. Ayrıca standart bir kurulumda gerçekleştirilen elektromanyetik uyumluluk (EMC) testleri ile başka lokasyonlarda gerçekleştirilen elektromanyetik uyumluluk testleri arasındaki ayrıma da dikkat çekilmektedir. Örneğin bir cihazın, ekipmanın veya sistemin üretildiği tesislerde veya bir cihazın, ekipmanın veya sistemin kurulduğu yerde yapılan yerinde testler veya ölçümler gibi.
Bu standardın son yapılan güncellemesinde önemli teknik değişiklikler yapılmıştır. Örneğin, elektromanyetik ortamın genel tanımı IEC TR 61000-2-5 standardına uygun olarak güncellenmiş, kaynağın, potansiyel olarak duyarlı ekipman veya sistemlerin ve bağlantı mekanizmasının tanımı güncellenmiş ve IEC TR 61000-2-3 standardı yanı sıra IEC TR 61000-2-5 standardında geri çekilmesi amaçlanan unsurlar bu belgeye dahil edilmiştir.
Esasen IEC 61000 standardı şu yapıya göre tasarlanmıştır:
Her bölüm ayrıca, uluslararası standartlar veya teknik spesifikasyonlar veya teknik raporlar olarak yayınlanan, birkaç bölüme ayrılmıştır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “IEC TR 61000-1-1 Elektromanyetik uyumluluk (EMC) - Bölüm 1-1 Genel - Temel tanım ve terimlerin uygulanması ve yorumlanması” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Testler, üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, bu da verimliliği artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu