Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-462 Elektromanyetik girişim özelliklerinin ölçülmesi - RE102 testi” standardında, MIL-STD-461 standardının gerektirdiği şekilde elektrikli, elektronik ve elektromekanik ekipmanların elektromanyetik girişim özelliklerinin (emisyon ve duyarlılık) ölçümü ve belirlenmesi için kullanılacak teknikler açıklanmaktadır.
Bu tekniklerden biri olan RE102 testi, askeri kullanım için tasarlanmış elektrikli, elektronik ve elektromekanik cihazların, sistemlerin ve alt sistemlerin muhafazalarından ve kablo ara yüzlerinden ışıma yolu ile yayılan 10kHz ila 18GHz frekans aralığındaki elektromanyetik bozulmaları ölçmek amacı ile uygulanmaktadır. Test edilen ekipmandan ve ilgili elektriksel arayüzlerden gelen elektrik alan emisyonlarının belirtilen gereklilikleri aşmadığını doğrulamak için bu test yöntemi kullanılmaktadır.
Bu askeri standarda yönelik gereksinimler ve testler, amaçlanan kurulum platformuna göre, örneğin toprak, yüzey gemileri, denizaltılar, uçak (ordu ve donanma), uçak (hava kuvvetleri) ve alana göre değişiklik gösterir. Her platforma farklı frekans aralıkları gerektirir. Aslında emisyonlara uygulanan sınırlar çok ciddi ve çoğu ticari standardın oldukça altındadır. Çünkü ölçülen test değerleri ortalama veya yarı-tepe değerleri değil, tepe değerleridir. Ölçümler ayrıca test kurulumunun kenarından 1 metre uzağa konumlandırılan antenlerle de yapılır.
Kısacası RE102 ile diğer standartlar arasında yapılabilecek bir karşılaştırma yoktur, emisyon limitleri daha düşük, frekans aralıkları daha geniş ve ölçümler daha ciddi bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Bu gereklilik, ekipman ve alt sistem muhafazalarından ve tüm ara bağlantı kablolarından yayılan emisyonlar için geçerlidir, ancak bu gereklilik iletimde geçerli değildir. 1 GHz’e kadar ya da test edilen ekipman içinde kasıtlı olarak üretilen en yüksek frekansın 10 katına kadar (hangisi daha büyükse) test yapılması gerekir. 18 GHz’in ötesinde ölçümler gerekli değildir. Elektrik alanı emisyonları, standartta gösterilen değerleri aşan şekilde yayılmaz. 30 MHz’in üzerinde hem yatay hem de dikey polarize alanlar için sınırlar karşılanır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “MIL-STD-462 Elektromanyetik girişim özelliklerinin ölçülmesi - RE102 testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Yüksek standartlara sahip ürünler, markanın değerini artırır ve pazar payını genişletir.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Güvenilir ve sağlam ürünler, müşteri memnuniyetini artırır ve markaya olan güveni güçlendirir.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Testler, üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, bu da verimliliği artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu