Eski adı Otomotiv Mühendisleri Derneği olan SAE International tarafından geliştirilen “SAE J1455-2006 Ağır hizmet araç uygulamalarında elektronik ekipman tasarımı için önerilen çevresel uygulamalar” standardında, karayolu üzerinde ve arazide ağır hizmet araçları için tasarlanan elektronik ekipmanın performansını ve güvenilirliğini etkileyen çeşitli ortamların yanı sıra, bu araçtan türetilmiş bileşenleri kullanan uygun sabit uygulamalar açıklanmaktadır. Bu tür araçların başında karayolu üzerinde ve dışında kamyonlar, römorklar, otobüsler, inşaat ekipmanları ve aletler dahil olmak üzere tarım ekipmanları gelmektedir.
Bu standart, çevresel tasarım hedeflerini geliştirmek için kullanılan yönergeler sağlamakta ve araç elektronik sistemleri ve bileşenlerinin tasarımcısına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
SAE J1455-2006 standardı çerçevesinde gerçekleştirilen testlerden biri sıcaklık testleridir. Termal faktörler, araç elektronik bileşenlerine yönelik en tipik çevresel tehlikelerden biridir. Aşırı sıcaklık kaynakları ve değişimleri şunları içerir:
Termal döngünün zararlı etkileri şunlardır:
SAE J1455-2006 standardı çerçevesinde gerçekleştirilen bir başka test tuz püskürtme atmosferi testidir. Tuz püskürtme ortamları genellikle şasiye, dış tarafa ve kaput altı alana monte edilen araç elektronik bileşenlerini etkiler. Tuz spreyinin aracın iç kısmında bulunması pek mümkün olmasa da tuzlu su çözeltilerinin potansiyel etkileri açısından zemin alanının değerlendirilmesi tavsiye edilir. Bu çözümler araç operatörleri, yolcular ve taşınan ekipmanlar tarafından dış ortamdan aktarılabilir. Tuzlu çözeltilerin varlığı ve pH değerindeki çelişkili değişiklikler yüzünden korozyon etkileri ve iletkenlikteki değişim hızlanmaktadır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “SAE J1455-2006 Ağır hizmet araç uygulamalarında elektronik ekipman tasarımı için önerilen çevresel uygulamalar” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Ürünlerdeki potansiyel riskler erken dönemde tespit edilerek, sorunlar büyümeden önlenir.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Testler, üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, bu da verimliliği artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu