Elektriksel geçişler veya elektriksel geçici olaylar, genellikle veri veya güç hatlarından iletilen, genelde voltaj ve akım bileşenlerine sahip olan, hızlı yükselme süreli, kısa süreli enerji darbeleridir. Güç hattındaki geçici olayların yaygın nedenleri arasında alternatif akım / doğru akım bağlantısının yapılması veya kesilmesi, ekipmanın gücünün kesilmesi veya devre kesicilerin açılması yer alır.
Elektriksel geçişler geniş bir girişim aralığını kapsar ve elektrikli sistem ve ekipmanların çalışmasını etkileme potansiyeline sahiptir. Bu olaylara güç şebekesinin değişmesi, ani bağlantı kesilmesi veya bağlanması ve yıldırımın yanı sıra ilgili elektrikli ekipmanın içinde veya ilgili ekipmandan kaynaklanabilmektedir. Genellikle ticari, otomotiv ve askeri elektrik sistemlerini ve ekipmanlarını etkiler ve sıklıkla güç ve veri hatları ile iletilir.
Elektriksel geçişler iki ana gruba ayrılır:
IEC 61000-4 serisi standartlar, bu olayları tanımlamak için yaygın olarak kullanılan gereksinimler içerir.
Bu potansiyel olarak yüksek voltaj ve akım olayları, genel olarak, kesin ve geçici arızalar olarak kategorize edilen arızalara sahiptir. Fonksiyonun tamamen bozulması, ciddi bir arıza olarak kabul edilir. Yumuşak bir arıza, gücün ekipmana geri dönüştürülmesiyle giderilir. Hem ürün güvenilirliğini hem de temel standartlara uygunluğu sağlamak için, elektrik sistemlerinin tasarımının yeterince dayanıklı olması, operasyon üzerinde hiçbir etkisi olmaması çok önemlidir.
Bu tür iletilen elektriksel girişim, alternatif akım doğru akım sistemlerini etkileme potansiyeline sahip olan hem iç hem de dış kaynaklardan gelebilir. Yaygın bir geçici olan dalgalanmaların yüzde 60-80’inin dışarıdan ziyade tesis içinde yaratıldığı tahmin edilmektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, iletilen elektriksel geçiş testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Ürünlerdeki potansiyel riskler erken dönemde tespit edilerek, sorunlar büyümeden önlenir.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Güvenli ve verimli üretim süreçleri, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırır.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu