Yükleri çıkış noktasından varış noktasına taşımak için genellikle birkaç farklı taşıma modu bulunmaktadır. Denizyolları, karayolları ve demiryolları, öne çıkan ulaşım araçlarıdır. En uygun taşıma modu, çıkış noktası ile varış noktası arasında mevcut olan olası taşıma güzergahlarına bağlıdır. Genelde karayolları, özellikle yaklaşık 100 kilometreye kadar kısa mesafeler için en yaygın ulaşım şeklidir. En verimli kargo taşıma modu seçiminde, yükün varış noktasına ne kadar çabuk ulaşması gerektiği (nakliye süresi) ve nakliye için bütçenin ne kadar olduğu (nakliye maliyeti) göz önünde tutulması gereken faktörlerdir.
Yapılan araştırmalara göre, küresel yükün yüzde 70’i denizyolu ile, yüzde 18’i karayolu ile, yüzde 9’u demiryolu ile ve çok az kısmı hava yolu ile taşınmaktadır. Hangi ulaşım şekli seçilirse seçilsin burada önemli olan stok sahalarının gözetimidir. Stok alanlarının güvenliği ve burada depolanan ürünlerin doğru yönlendirilmesi her zaman endişe kaynağı olmuştur.
Tehlikeli maddelerin stok sahasında yüklenmesi veya boşaltılması sırasında, mevsimsel koşullar dikkate alınmalıdır. Aşırı sıcak, soğuk ve yağışlı havalarda görüş şartlarının elverişsizliği yüzünden elleçleme yapılmamalıdır. Ayrıca elektrik yüklü havalarda yanıcı ve parlayıcı yüklerin elleçlenmesi durdurulmalıdır. Özellikle sıcak havalarda, ısıya ve diğer tehlikelere karşı gerekli güvenlik önlemleri alınmalıdır.
Deniz, kara ve demiryolu nakil araçları stok sahaları yönetimi, talep edilen her an, mevcut tüm yüklerin sınıf, miktar, konum ve acil durum müdahale yöntemlerini içeren bilgileri ilgililere sunmakla yükümlüdür. Gözetimler sırasında, stok sahalarına kabul edilen tehlikeli yükler ile ilgili olarak gönderici tarafından düzenlenen tehlikeli yük belgesi üzerindeki bilgilerin doğruluğu kontrol edilir (örneğin, UN numarası, PSN ismi, sınıfı, paketleme grubu, deniz kirletici olup olmadığı, mühür numarası, tutuşma derecesi, viskozite ve bezer ilave bilgiler ve stok sahasında nerede depolanacağı gibi).
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen gemi survey hizmetleri arasında deniz, kara ve demiryolu nakil araçları stok sahaları gözetimi hizmetleri de bulunmaktadır.
İyi bir inceleme ve analiz süreci, gemi operasyonlarına yönelik hedef kitleyi netleştirir ve stratejik kararları daha hedeflenmiş hale getirir.
Düzenli yapılan incelemeler, gemilerdeki potansiyel riskleri erken tespit eder ve bu riskleri minimize eder.
Operasyonel standartların belirlenmesi, gemi işlemlerinin yüksek kalitede ve güvenle yapılmasını sağlar.
Performans değerlendirmeleri ve güvenlik önlemleri, gemi operasyonlarının güvenilirliğini artırarak sektördeki itibarını peki
Gemilerin performansını iyileştirecek yenilikçi çözümler geliştirilmesine yardımcı olur, bu da operasyonel verimliliği artırır.
Operasyonel süreçlerin düzenli olarak gözden geçirilmesi, verimliliği artırır ve süreçlerin sürekli olarak iyileştirilmesine olanak tanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu