Genel olarak deri tekstil ürünlerinin test ve analizleri üç kategoride toplanmaktadır. Bir kategori, doğrudan cilt teması olan ürünlerdir. Örneğin astarsız eldivenler, astarsız dar giysiler ve deri yazlık uyku tulumları gibi. Bir kategori, doğrudan cilt teması olmayan ürünlerdir. Örneğin deri ceketler, pantalonlar, etekler ve süs eşyaları gibi. Bir kategori de bebek ve çocuk ürünleridir. Örneğin eldiven, çorap, iç giyim, dış giyim, şapka ve yatak takımları gibi.
Gerek doğal deri, gerekse teknolojdeki gelişmeler paralelinde yaygınlaşan suni deri, tekstil sektöründe önemli bir hammaddedir. Uzun yıllardır deri, doğal bir ürün olarak, özelliklerine, rahatlığına, sağlamlığına ve dayanıklılığına güvenilerek kullanılmaktadır. Son yıllarda yeni ham ve yardımcı maddeler, yeni makinalar ve çeşitli kullanım şekilleri ortaya çıkmış, tabaklama ve deri kullanma teknolojilerinde yaşanan değişim ile birlikte zamanla deri tüketiminde artış olmaya başlamıştır.
Boyama ve terbiye yöntemleri ile elde edilen estetik özellikler, tasarım ve modellemede daha fazla önem kazanmıştır. Hakiki deri ve türevleri yanı sıra çeşitli suni ve sentetik malzemeler, tüketiciler tarafından çok beğenilen estetik, rahatlık, uyum ve duyu özellikleri taşımaktadır. Günlük ayakkabılarda ve deri giyeceklerde ayak ve vücut koruma, maksimum güvenlik gerektirmektedir.
Tüketiciler, deri eşyaların yanı sıra hammaddeler, işlemler ve bitmiş ürünlerin kalitesi ile daha yakından ilgilenmektedir. Kalite ve kalite kontrol çalışmaları, tabaklayıcılar, üretici firmalar ve satıcıların itibarının dayandığı temel taşlarıdır.
Uluslararası kabul görmüş test ve analiz yöntemleri, standartlar ve spesifikasyonları tanımlanmaktadır. Tabakçı ve üretici firmaları korumak, ticari anlaşmazlıkları ve yanlış yorumlamaları önlemek ve tüketici memnuniyetini arttırmak için performans standartlarına ihtiyaç duyulmaktadır.
Başlıca uygulanan deri testleri şu şekilde sıralanabilir: yırtılma mukavemeti, kopma mukavemeti, uzama mukavemeti, yıkama haslığı, su haslığı, ter haslığı, sürtünme haslığı, kuru temizleme solüsyonu haslığı, ışık haslığı, pH değeri tayini, kalınlık tayini, krom (VI) tayini, yasaklı azo boyar maddeler tayini, formaldehit tayini, ağır metaller tayini, klorfenoller tayini ve adhesion tayini.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, deri ürünleri test hizmetleri de vermektedir.
Testler, üretim sürecinde ortaya çıkabilecek potansiyel hataları belirleyerek riskleri en aza indirir.
Testler, ürünlerin yasal gerekliliklere uygunluğunu sağlayarak hukuki uyum risklerini azaltır.
Gelişmiş analiz yöntemleri, tekstil sektöründe daha yenilikçi çözümler sunulmasına olanak sağlar.
Tekstil analizleri, endüstriyel standartların oluşumuna katkıda bulunarak ürünlerin kalite seviyesini belirler.
Doğru analizler, markanın hedef kitlesine daha uygun ürünler sunmasına yardımcı olur.
Testler sayesinde kalite sorunlarının önüne geçilir, maliyetli geri çağırmalar veya hatalı üretimlerin önüne geçilir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu