EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Deride O-Fenilfenol Testi

O-fenilfenol (orto-fenilfenol) ve bu bileşiğin suda çözünür tuzu, bakteriostat, fungisit ve dezenfektan olarak kullanılan antimikrobiyal organik bileşiklerdir. Genelde bu kimyasallar, depolanmış meyva ve sebze gibi tarım ürünlerinde mantar ve bakteri büyümesini kontrol altına almak için de kullanılmaktadır. Ancka son yıllarda tarımsal uygulamaların çoğu Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından iptal edilmiştir. Buna karşılık endüstriyel uygulamalarda örneğin ahşap koruyucu olarak veya boya, reçine ve kauçuk üretiminde, bir dezenfektan fungisit olarak hala kullanılmaktadır

Bu her iki bileşiğe mesleki olarak maruz kalma, bunların üretimi ve kimyasal ara ürünler, fungisitler, mikrop öldürücüler, koruyucular ve dezenfektanlar olarak kullanılması sırasında meydana gelmektedir. O-fenilfenol, insanlar için kanserojen olarak kabul edilmemektedir, ancak sodyum orto-fenilfenat muhtemelen insanlar için kanserojendir. Bir başka araştırma sonucuna göre de, biyosit o-fenilfenol ve sodyum o-fenilfenol tuzu, tüketici amaçları doğrultusunda fungisit ve antibakteriyel madde olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır ve uygun düşük dozlarda pratikte hiçbir kanser riski oluşturmamaktadır. Buna rağmen bu bileşiklerin deri ürünlerde ne miktar kullanıldığının belirlenmesi önemli görülmektedir.

Uluslararası Deri Teknologları ve Kimyacılar Dernekleri Birliği (IULTCS) tarafından geliştirilen IUC 25 standardında, klorofenollerin deri ürünlerde belirlenmesine yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır. Bu standart daha sonra Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından, ISO 17070 standardı olarak yayınlanmıştır. Bu standart, derideki tetraklorofenol-, triklorofenol-, diklorofenol-, monoklorofenol-izomerleri ve pentaklorofenol, tuzları ve esterlerinin içeriğini belirlemek için bir test yöntemi sunmaktadır. Bu standart ülkemizde de Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN ISO 17070 Deri - Kimyasal deneyler - tetraklorofenol-, triklorofenol-, diklorofenol-, monoklorofenol- isomerlerinin ve pentaklorofenol içeriğinin tayini.

Bu konuda bir Avrupa standardı olan DIN 53313 standardı da dikkate alınmaktadır (DIN 53313 Deri testi - Pentaklorfenol içeriğinin belirlenmesi).

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, deride o-fenilfenol testi hizmetleri de vermektedir.

 

Deride Adhesion (Yapışma) Testi Deride Diklorometan İle Çözünebilen Madde Miktarı Testi Deride Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller Testi Deride Formaldehit Testi Deride Işık Haslığı Testi Deride Kalınlık Testi Deride Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Testi Deride Kopma Mukavemeti ve Uzama Testi Deride Krom (VI) Testi Deride Kuru Temizleme Solüsyonu Haslığı Testi Deride O-Fenilfenol Testi Deride pH Değeri Testi Deride Su Damlatma Haslığı Testi Deride Su Haslığı Testi Deride Sürtme Haslığı Testi Deride Ter Haslığı Testi Deride Yasaklı Azo Boyarmaddeler Testi Deride Yıkama Haslığı Testi Deride Yırtılma Mukavemeti Testi Halatların Fiziksel ve Mekanik Özellikleri Testi Kağıt Ürünlerde Emme Hızı Testi Kağıt Ürünlerde Gramaj Testi Kağıt Ürünlerde Kuru Kopma Mukavemeti Testi Kağıt Ürünlerde Toplam Emicilik Testi Kağıt Ürünlerde Uzama Oranı Testi Kağıt Ürünlerde Yaş Kopma Dayanımı Testi Koruyucu Eldivenlerin Genel Özellikleri ve Deney Metodu Koruyucu Giyeceklerin Yağmura Karşı Koruma Testi Mekanik Risklere Karşı Koruyucu Eldiven Testi Naylon Kolan Testi Profesyonel Kullanım İçin Yüksek Görülebilirlik Uyarısı Olan Giyecekler Aksesuar Testleri Ayakkabı Testleri Bebek Bakım Ürünleri Testleri Çanta Testleri Deri Ürünleri Testleri Deterjan Testleri Giyecek Testleri Ev Tekstil Ürünleri Testleri Halı Testleri Hazır Giyim Testleri İplik Testleri Kemer Testleri Kırtasiye Testleri Kişisel Bakım Ürünleri Testleri Kumaş Testleri Oyuncak Testleri Perde Testleri Toka Testleri Yer Döşemeleri Testleri

Deride O-Fenilfenol Testi Yararları


Riskleri Azaltır

Testler, üretim sürecinde ortaya çıkabilecek potansiyel hataları belirleyerek riskleri en aza indirir.

Hukuki Uyum Sağlar

Testler, ürünlerin yasal gerekliliklere uygunluğunu sağlayarak hukuki uyum risklerini azaltır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Spesifik testler, üretim sürecinde hataları minimize ederek kaynak verimliliğini ve kârlılığı artırır.

Kalite Yönetimi İyileşir

Tekstil analizleri, ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu doğrulayarak kalite yönetim süreçlerini güçlendirir.

Müşteri Memnuniyeti Arta

Doğru ve güvenilir testler, müşteri beklentilerini karşılayan kaliteli ürünler sunulmasına katkıda bulunur.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Gelişmiş analiz yöntemleri, tekstil sektöründe daha yenilikçi çözümler sunulmasına olanak sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu