EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Deterjan Testleri

Çoğunlukla sabun ve deterjan kelimeleri birbirinin yerine kullanılmaktadır. Ancak bunlar oldukça farklı şeylerdir. Deterjan, yağı ve kiri parçalamak ve çıkarmak için kullanılan kimyasal bir maddedir. Sabun ise sadece doğal ürünlerden elde edilmektedir ve uzun bir geçmişi bulunmaktadır. Günümüzde deterjanlar, büyük bir kimyasal tesiste biraraya getirilen sentetik kimyasallar ve katkı maddelerinden üretilmektedir. Geleneksel sabunun aksine, bunlar genelde katı değil sıvıdır. Deterjanlar, saç şampuanı ve çamaşır yıkama tozundan tıraş köpüğü ve leke çıkarıcılara kadar her yerde kullanılmaktadır.

Deterjanlardaki en önemli bileşenler, yüzey aktif maddeler adı verilen kimyasal maddelerdir. Sürfaktan, yüzey aktif maddeler anlamında gelen surface active agents ifadesinden türetilmiş bir kısaltmadır.

Suyun tam ıslattığı düşünülür, ancak aslında yeterince ıslatmaz. Bunun nedeni yüzey gerilimidir. Su molekülleri, damlalar halinde birbirine yapışma eğilimindedir. Örneğin yağmur bir pencereye düştüğü zaman camı eşit şekilde ıslatmaz. Bunun yerine, yerçekiminin etkisi ile aşağıya çekilen farklı damlacıklar halinde yüzeye yapışır. Islanmayı daha geniş bir yüzeye yaymak için yüzey gerilimini azaltmak gerekir. Deterjanlardaki yüzey aktif maddeler, suyun nesneleri ıslatma, yüzeylere yayılma ve kirli çamaşır liflerine sızma kabiliyetini geliştirmektedir.

Yüzey aktif maddelerin bir önemli işlevi daha var. Bu maddelerin moleküllerinin bir ucu suya çekilirken diğer ucu kir ve yağa çekilmektedir. Bu şekilde yüzey aktif madde molekülleri, suyun yağı tutmasına, parçalamasına ve yıkamasına yardımcı olmaktadır.

Deterjanlardaki tek şey yüzey aktif maddeler değildir. Tipik bir deterjanın fomülüne bakılırsa, birçok başka kimyasal madde görülmektedir. Örneğin giysileri güneş ışığında parlatan optik parlatıcı maddeler bulunmaktadır. Biyolojik deterjanlar, yiyecekleri ve diğer birikintileri parçalamaya ve çıkarmaya yardımcı olan enzimler içermektedir. Bu enzimler birer aktif kimyasal madde içermektedir. Ana enzimler şunlardır: proteazlar (proteinleri parçalar), lipazlar (yağları parçalar) ve amilazlar (nişastaya saldırır). Ev temizlik deterjanları, yanmış ocak yağı ve küvet kiri gibi kirleri temizlemeye yardımcı olmak için tebeşir benzeri aşındırıcı maddeler içermektedir. Gelişmiş laboratuvarlarda deterjan testleri kapsamında bu kimyasalların niteliksel ve nizliksel analizleri yapılmaktadır.

Uzun yılların tecrübesine sahip kuruluşumuz tarafından, eğitimli ve deneyimli bir kadro ile işletmelere, endüstriyel test hizmetleri çerçevesinde deterjan test hizmetleri verilmektedir.

 

Deterjan Testleri Yararları


Rekabette Öne Çıkarır

Standartlara uygunluk, piyasada rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olur. Sertifikasyon, markanızın değerini yükseltir.

Risk Yönetimini Güçlendirir

Potansiyel risklerin belirlenmesi, risk yönetimini etkin bir şekilde sağlar. Bu sayede, tehlikelerin önlenmesi mümkün olur.

Hedef Kitle Analizi

Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi, daha iyi hizmet sunmanızı sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.

Marka İmajını Güçlendirir

Yüksek kalite ve güvenilirlik, markanızın itibarını artırır. Bu, yeni müşteri çekmek için kritik bir faktördür.

Müşteri Memnuniyetini Yükseltir

Doğru test ve analizler, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve müşterilerin güvenini kazanmada önemli rol oynar. Bu da memnuniyetin artmasına yol açar.

Güvenilirlik Sağlar

Bağımsız testler, ürünlerin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu