EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Dezenfektanlar - Gıda ve Yem Alanı

Gıda ve yem alanında kullanılan dezenfektanlar, insanlar ve hayvanlar için gıda veya yemin, içme suyu dahil olmak üzere üretimi, taşınması, depolanması veya tüketimi ile ilgili ekipmanların, kapların, yüzeylerin veya boruların dezenfeksiyonu için kullanılır. Esas olarak gıda ile temas edebilecek malzemeleri emprenye etmek için kullanılır.

Bu tür dezenfektanlar, bakteri, mantar ve virüs, alg ve protozoa gibi mikroorganizmaların kontrolüne yöneliktir. Kontrol cansız yüzeylerde veya ciltte veya sıvılarda gerçekleştirilebilir. En önemli kullanım alanları arasında medikal, veterinerlik, gıda, yem ve içme suyu sektörleri yer almaktadır.

Gıda ve yem alanı dezenfektanları, yüksek hijyen standardı sağlama ve gıda kaynaklı hastalık riskini en aza indirme mücadelesinde önemli bir unsurdur.

Gıda üretiminde veya diğer profesyonel ortamlarda dezenfektanların kullanımı normalde Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) gibi sistemlerde belirtilen iyi hijyen uygulamalarının bir parçasıdır. Bu tür kavramların kullanımı, gıda maddelerinin hijyenine ilişkin Avrupa Birliği direktiflerinde de zorunlu kılınmıştır.

Gıda ve yem alanı dezenfektanları, enzimatik aktif bir köpük temizleme maddesi içerir. Özellikle gıda endüstrisindeki tüm açık yüzeylerde, örneğin zeminler, ulaşılması zor yerler ve riskli alanlardaki gözeneklerin derinlemesine temizliği için bu dezenfektanlar uygun bulunmaktadır. Kurumuş veya kabuk bağlamış proteinler, yağlar, nişasta ve selüloz gibi organik kalıntıları bile etkili bir şekilde temizlerken son derece güvenlidir.

Dezenfeksiyon, kimyasal ajanlar veya fiziksel yöntemlerle ortamdaki mikroorganizma sayısının gıda güvenliği veya uygunluğundan ödün vermeyecek seviyeye azaltılmasıdır. Bir gıda işletmesinde bu genellikle gıda alanlarında kullanılması amaçlanan dezenfektanlar ve sanitasyon maddeleri gibi kimyasallar kullanılarak yapılır.

Gıda işletmelerinde gıda ile temas eden yüzeyleri ve ekipmanları temizlemek ve dezenfekte etmek için kullanılan kimyasalların gıda açısından güvenli olduğu onaylanmalıdır.

Kısaca dezenfektanlar bakteri ve virüsleri öldürür ve görünür şekilde temiz bir yüzeyde kullanılmalıdır. Yüzey yağla veya görünür kirle kaplıysa etkili bir şekilde çalışmazlar.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen biyosidal test hizmetleri arasında, gıda ve yem alanında kullanılan dezenfektan testleri de bulunmaktadır.

 

EC 528/2012 Sayılı Avrupa Birliği Biyosidal Ürünler Direktifi Dezenfektanlar - Kişisel Hijyen Dezenfektanlar - Doğrudan İnsanlar veya Hayvanlara Uygulanması Amaçlanmayan Dezenfektanlar - Hayvan Hijyeni Dezenfektanlar - Gıda ve Yem Alanı Dezenfektanlar - İçme Suyu Koruyucular - Ürünleri Depolama Süresince Koruyucular Koruyucular - Film Koruyucular Koruyucular - Ahşap Koruyucular Koruyucular - Elyaf, Deri, Lastik ve Polimerize Materyal Koruyucular Koruyucular - Yapı Malzemeleri Koruyucuları Koruyucular - Sıvı Soğutucu ve İşleme Sistemleri İçin Koruyucular Koruyucular - Slimisitler Koruyucular - İşleme veya Kesme Sıvıları Koruyucuları Haşere Kontrol Ürünleri - Rodentisitler Haşere Kontrol Ürünleri - Avisitler Haşere Kontrol Ürünleri - Yumuşakça Ölüdürücler, Vermisitler ve Diğer Omurgasızların Kontrolü İçin Ürünler Haşere Kontrol Ürünleri - Pissisitler Haşere Kontrol Ürünleri - İnsektisitler, Akarisitler ve Diğer Eklembacaklıların Kontrolü İçin Ürünler Haşere Kontrol Ürünleri - Kovucular ve Çekiciler Haşere Kontrol Ürünleri - Diğer Omurgalıların Kontrolü Diğer Biyosidal Ürünler - Tutunma Önleyici Ürünler Diğer Biyosidal Ürünler - Mumyalama ve Tahnitçilik Sıvıları Test Hizmetleri - Biyosidal Ürünlerin Kimyasal Testleri Test Hizmetleri - pH Değeri, Asitlik ve Alkalinite Testleri Test Hizmetleri - Aktif Klor ve Sodyum Hipoklorit Testleri Test Hizmetleri - Hidrojen Peroksit Testi Test Hizmetleri - Toplam Alkol Miktarı (Etil Alkol, Metil Alkol, İzopropil Alkol) Testi Test Hizmetleri - Bağıl Yoğunluk Testi Test Hizmetleri - İyot Testi Test Hizmetleri - Duyusal Analiz (Renk, Koku, Görünüm) ve Genel Özellik Testleri Test Hizmetleri - Biyosidal Ürünlerin Mikrobiyal Etkinlik Testleri Test Hizmetleri - Bakterisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Fungisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Sporisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Antibakteriyel Aktivitenin ve Etkinliğinin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Klorheksidin Diglukonat Testi Test Hizmetleri - OPA (Orto-Ftalaldehit) Testi Test Hizmetleri - Fenoksietanol Testi

Dezenfektanlar - Gıda ve Yem Alanı Yararları


Hedef Kitleyi Belirler

Biyosidal testler, doğru kullanıcı kitlesine hitap eden ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olur.

Standartların Belirlenmesi

Biyosidal testler, sektörün kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesine katkı sağlar.

Riskleri Azaltır

Biyosidal testler, potansiyel sağlık ve çevre risklerini belirleyerek bu risklerin minimize edilmesine yardımcı olur.

Hukuki Uyum Sağlar

Yasal düzenlemelere uygun biyosidal testler, ürünlerin hukuki uyumunu sağlar.

Marka Değerini Artırır

Etkili ve güvenli biyosidal ürünler, markanın değerini artırarak piyasada itibar kazandırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Testler, ürünlerin doğru şekilde formüle edilmesini sağlar, böylece verimlilik artar ve maliyetler düşer.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu