EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri

Alman Standardizasyon Enstitüsü (DIN) tarafından geliştirilen “DIN 50021 Farklı sodyum klorür çözeltileriyle püskürtme testleri” standardı, farklı sodyum klorür çözeltileri kullanılarak gerçekleştirilen tuz püskürtme testi için uluslararası bir standarttır. Tuz püskürtme testi, korozyona karşı direncin tespit edilmesi için kullanılır. Bu popüler DIN testinde, çeşitli malzeme türlerinden numunelerin bunlara nasıl tepki vereceğini görmek amacıyla gerçekçi iklim koşulları yeniden oluşturulur.

Tuz püskürtme testi metalik numuneler için popülerdir ancak taş, seramik ve polimerler de bu yöntemle incelenebilir. Tuz sisi testi olarak bilinen bu yöntem korozyona karşı koruyucu yüzey kaplamalarını üreten firmalar veya kullanıcılar için gereklidir.

DIN 50021 standardında, korozyon test cihazlarının ve aşındırıcı maddelerin karşılaması gereken tuz püskürtme testi gereklilikleri açıklanmaktadır. Amaç, tuz püskürtme testlerinin gerçekleştirildiği tüm durumlarda aynı koşulların yeniden üretilmesini sağlamaktır.

Bu standartta açıklanan test yöntemleri, hem korozyondan koruma sistemlerinin etkinliğini tespit etmeye hem de kusurları hızlı bir şekilde belirlemeye hizmet eder. Aşındırıcı madde, basınçlı hava kullanılarak sürekli olarak püskürtülen sulu bir sodyum klorür çözeltisidir.

DIN 50021 standardında üç farklı tuz püskürtme testi sunulmaktadır:

  • Tuz püskürtme testi
  • Asetik asit tuzu püskürtme testi
  • Bakırla hızlandırılmış asetik asit tuzu püskürtme testi

Bu testlerde kullanılan döngüsel korozyon test odaları DIN 50021 standardı dahil olmak üzere modern endüstrinin talep ettiği hassas çevresel test koşullarını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Genelde özel olarak formüle edilmiş, geciktirici, camla güçlendirilmiş polyester kabinler, yüksek kimyasal ve sıcaklık toleransı sunar. Uygulanan farklı test yöntemlerine bağlı olarak, ergonomik tasarımlı kontrol paneline sahiptir ve ıslak veya kuru sızdırmazlık seçenekleri bulunmaktadır.

Geleneksel bir tuz püskürtme testinde oldukça aşındırıcı bir ortam oluşturmak için standartlaştırılmış yüzde 5’lik bir sodyum klorür çözeltisi kullanılır. Özel gereksinimleri olan projeler için belirli iklimleri veya çalışma koşullarını taklit etmek amacıyla genellikle sıcaklık ve nem gibi ortam faktörleri değiştirilebilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında “DIN 50021 Farklı sodyum klorür çözeltileriyle püskürtme testleri” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Termal Şok Testi Tuz Püskürtme Testi Soğuk ve Kuru Isı Testleri Nemli Isı (Döngüsel) Testi Toz Testi Giriş Koruması Testi (IP Testi) Termal Yaşlandırma Testi Nem Şartlandırma IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri JSS 55555 Antifungal Test - Elektronik ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı JIS Z2371 Nötr Tuz Püskürtme Testi Yöntemleri ISO 16750-3 Karayolu Araçları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 3: Mekanik Yükler ISO 16750-4 Karayolu Taşıtları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 4: İklimsel Yükler JIS D0203 Otomobil Parçaları İçin Nem, Yağmur ve Püskürtme Testi Yöntemi ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ISO 16474-3 Boyalar ve Vernikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar DIN 75220 Güneş Enerjisi Simülasyon Sistemlerinde Araç Bileşenlerinin Eskitilmesi DIN 67530 Boya Kaplamaların ve Plastiklerin Düz Yüzeylerinin Parlaklık Değerlendirmesi İçin Bir Araç Olarak Reflektometre FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri

DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri Yararları


Gıda Güvenliğini Artırır

Çevre testleri, gıda üretiminde kullanılan malzemelerin çevre dostu olup olmadığını kontrol ederek güvenliği artırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Çevre testlerinin uygulanması, enerji tasarrufu ve kaynakların etkin kullanımı ile verimliliği artırır, maliyetleri azaltır.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler, müşterilerin güvenini kazanır, bu da müşteri memnuniyetini artırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Çevre dostu testlerle uluslararası sertifikaların alınması, markanın global pazarda tanınırlığını artırır.

Hukuki Uyum Sağlar

Çevre testleri, yerel ve uluslararası çevre mevzuatlarına uyumu garanti eder ve hukuki sorunları engeller.

Kalite Yönetimi İyileşir

Çevre testleri, ürünlerin çevresel standartlara uygunluğunu kontrol ederek kalite yönetim sistemlerini güçlendirir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu