EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Dinamik Frekans Seçimi

Dinamik frekans seçimi (DFS), genellikle WiFi olarak bilinen, kablosuz LAN’lar için belirtilen bir kanal tahsis şemasıdır. Askeri radar, uydu iletişimi ve hava durumu radarı gibi WiFi’den önce gelen sistemlerle ortak kanal çalışmasını önleyerek elektromanyetik girişimi önlemek ve aynı zamanda toplu olarak spektrumun neredeyse eşit bir şekilde yüklenmesini (tekdüze yayılma) sağlamak için tasarlanmıştır. Daha sonra IEEE 802.11h’nin bir parçası olarak standart hale getirilmiştir.

DFS kanalları, hava durumu, askeri ve havaalanı radarları gibi radar sistemleri tarafından da kullanılan 5 GHz bandının bir alt kümesidir. DFS kanalları üzerinde çalışan WLAN cihazlarının bu sistemlere müdahale etmemesi için radar sinyallerinin varlığını tespit etmesi ve karşılaştığında başka bir kanala geçmesi gerekmektedir. Bu işleme dinamik frekans seçimi denir ve WLAN’ların daha fazla spektruma erişmesine ve DFS olmayan kanallarda tıkanıklığı önlemesine olanak tanır.

DFS, 5GHz radyonun çalışma frekansını radara müdahale etmeyen bir frekansa dinamik olarak değiştirerek 5GHz radyolardan gelen parazite karşı korunması gereken radar sinyallerini tespit etme işlemidir. Sertifikalı cihazlar, gerekirse radyo ayarlarını dinamik olarak güncellemek için DFS’nin radar iletişimini dinlerken ek kanal seçeneklerinden yararlanmasını sağlayabilir.

DFS olayı genellikle fiziksel konum ile ilgilidir. Örneğin ağ, bir limanın, su yolunun, havaalanının veya hava durumu radyo istasyonunun yakınında olduğunda DFS olayları en yaygın şekildedir.

Erişim noktalarının çok sayıda DFS olayını algılaması durumunda kablosuz ağın güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamak için üç yaklaşım bulunmaktadır: AI kanal planlama, DFS olmayan kanalları manuel olarak atama ve DFS kanallarını otomatik kanaldan hariç tutma.

DFS kanallarını kullanmanın başlıca faydası, 5 GHz bandında DFS olmayan kanallara göre daha fazla bant genişliği ve daha az parazit sunmalarıdır. DFS olmayan kanallar genellikle diğer WLAN’lar ve Bluetooth, mikrodalga fırınlar ve kablosuz telefonlar gibi cihazlarla örtüşür ve kalabalıklaşır. DFS kanallarını kullanarak bu parazit kaynaklarını önlemek ve ağ üzerinde daha geniş ve temiz kanalları seçmek için daha fazla seçeneğe sahip olmak mümkündür.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevresel simülasyon testleri kapsamında, dinamik frekans seçimi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Dinamik Frekans Seçimi Yararları


Marka Değerini Artırır

Güvenilir ve kaliteli kablosuz iletişim çözümleri, markanın güvenilirliğini artırır ve kullanıcılar arasında yüksek prestij sağlar.

Hukuki Uyum Sağlar

Kablosuz iletişim sistemleri, yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olmalıdır. Testler, hukuki uyumu garanti eder.

Maliyetleri Azaltır

Kablosuz sistemlerdeki olası hataların erken tespiti, bakım maliyetlerini düşürür ve uzun vadeli tasarruf sağlar.

Standartların Belirlenmesi

Kablosuz iletişim sistemlerinin performansı, uluslararası standartlara uygunluk sağlanarak belirlenir ve bu standartlar sektördeki kaliteyi şekillendirir.

Süreç İyileştirmesi

Kablosuz bağlantıların güvenilirliğinin test edilmesi, tüm üretim süreçlerinin daha etkin ve verimli çalışmasını sağlar.

Hedef Kitleyi Belirler

Kablosuz teknolojilere dayalı ürünler, doğru hedef kitleye hitap eder ve müşteri taleplerini karşılar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu