Malzemelerin ve ürünlerin test edilmesi, bir malzemenin veya ürünün önceden belirlenmiş bir deformasyon seviyesine veya numunenin başarısız olduğu noktaya kadar mekanik olarak yüklenmesini içerir. Bu testlerden elde edilen malzeme özellikleri ayrıca malzeme ve ürünleri karakterize etmek için kullanılır. Bu testler esas olarak iki koşul altında gerçekleştirilir: statik ve dinamik.
Dinamik özellikler, kalite, performans tahmini, arıza analizi ve yeni malzeme kalifikasyonu için farklı malzemelerin mekanik özelliklerinin karşılaştırılmasında önemli bir rol oynar. Dinamik testler, bu özellikleri hem malzeme hem de bileşen düzeyinde anlamaya ve tespit etmeye yardımcı olur.
Dinamik malzeme testi, hızlı hareketle (dinamik) gerçekleştirilen, malzeme veya bileşenler üzerindeki (yıkıcı) testi ifade eder. Örnekler arasında sarkaç darbe test cihazları, ağırlık düşürme test cihazları, yüksek hızlı testler (delme veya yüksek hızlı çekme testleri) yer alır.
Tahribatsız ve tahribatlı malzeme testleri, bir malzemenin, kırılmasına veya belirli bir deformasyona kadar olan mekanik yükünü inceler. Testler farklı çevresel koşullar altında gerçekleştirilebilir. Malzeme karakteristik değerleri aracılığıyla malzeme testi, malzeme özelliklerinin net bir tanımını sağlar ve bu da farklı malzemeler arasında karşılaştırma yapılmasına olanak tanır.
Malzeme testleri yalnızca araştırma enstitülerinde yapılmaz, aynı zamanda firmaların yeni ürünlerin geliştirilmesi ve mevcut ürünlerin iyileştirilmesi için değerli bilgiler elde etmesine de yardımcı olur.
Dinamik testlerde statik testlerle tespit edilemeyen hatalar tespit edilir. Test edilen ürünün kalitesini artırır. Dinamik testler, güvenlik tehditlerini tespit eder ve ürünün daha güvenli olmasını sağlar.
Bu testlerde dikkate alınan başlıca uluslararası standartlar şunlardır:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, dinamik test hizmetleri de bulunmaktadır.
Yerel ve uluslararası çevresel düzenlemelere uygunluk, yasal uyumu garanti eder.
Çevresel etkiler göz önünde bulundurularak geliştirilen yenilikçi çözümler, ürünlerin rekabet gücünü artırır.
Çevresel standartlara uygun ürünler, markanın çevreye duyarlı imajını güçlendirir ve değerini artırır.
Çevresel koşullara uygunluğu test edilen ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin dayanıklılığını artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.
Ürünlerin çevresel standartlara uygunluğu, sektör genelindeki kalite ve güvenlik normlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu