Taban ayakkabının alt kısmıdır. Taban bazen iki ayrı parça olarak ifade edilir: iç taban ve dış taban. İç taban, bir ayakkabının ayağın tabanı ile doğrudan temas eden kısmıdır. Ayakkabının dış tabanı yürürken yere temas eden kısımdır. Daha yumuşak tabanlar şoku daha iyi emebilir, ancak bu her zaman en iyi seçenek değildir. Örneğin bisiklet sürmek gibi aktiviteler için daha sıkı bir taban gerekir. Çoğu durumda ayakkabının tabanının hem esnek olması hem de destek sağlaması istenir. Çok fazla veya çok az destek ayak ağrısına neden olabilir.
Deri gibi sert bir malzemeden yapılmış bazı ayakkabılar ayağa gereksiz baskı uygulayabilir ve rahatsızlık verebilir. Daha yumuşak malzemeler daha fazla verim sağlar ve ayağın daha iyi hareket etmesine olanak tanır.
Gelişmiş laboratuvarlarda ayakkabılar, esneme direncini belirlemek amacı ile esnek bir test cihazı kullanılarak test edilir. Bu testlerde Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM F392/F392M-21 Esnek bariyer malzemelerinin esneme dayanıklılığına ilişkin standart test yöntemi” standardına uyulmaktadır. Bu standartta, dış tabanın esneme direncinin tespit edilmesi için esnek bariyer malzemelerinin şartlandırılmasına yönelik bir prosedür açıklanmaktadır.
Şartlandırma için genel olarak bu standart çerçevesinde A, B veya C iklimlendirme seviyeleri kullanılır. D ve E seviyeleri ise tipik olarak gaz veya neme ilişkin bariyer özelliklerinin iletim hızları üzerindeki esnemenin etkisini belirlemek için kullanılır.
Esnetmenin malzeme özellikleri üzerindeki etkilerini belirlemek için ilave testler yapılabilir. Bu testler bu standardın kapsamı dışındadır. Bu standart, malzemeleri esnek arızaya bağlı aşınma açısından değerlendirmez. Çok katlı bir yapının bir veya daha fazla katmanının bütünlüğündeki arızalar, alternatif testler gerektirebilir. Gaz veya su buharı kullanılarak yapılan ilave geçirgenlik testi, kat bütünlüğünün kaybını ölçmek için esnek testle birlikte kullanılabilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında polimer testleri kapsamında, dış tabanın esneme direnci testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Malzeme dayanıklılığı ve performans testleri, kalite yönetim sistemlerinin güçlenmesine katkı sağlar.
Dayanıklı ve sağlam malzemeler, üretim süreçlerinde verimliliği artırır ve maliyetleri düşürür.
Malzeme dayanıklılık testleri, olası arıza ve sistem hatalarını en aza indirir.
Zorlu koşullar altında yapılan testler, ürünlerin güvenilirliğini artırır.
Ürünlerin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğu, yasal uyumu sağlar.
Ürünlerin dayanıklılık testleri, sektörün kalite standartlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu