Döşeme ile kaplanmış mobilyanın yanabilirliği testleri yapılırken şu iki Avrupa standardı esas alınmaktadır: EN 1021-1 ve EN 1021-2.
EN 1021-1 standardı, bir ateşleme kaynağı olarak için için yanan bir sigaraya maruz bırakıldığı zaman, döşemeli koltuklarda kullanılan dolgu ve kaplama gibi malzeme kombinasyonlarının tutuşabilirliğini değerlendirmeye yönelik bir test yöntemi sunmaktadır. Bu test yöntemi, sadece döşemeli koltuklarda kullanılan bir malzeme kombinasyonunun tutuşabilirliğini belirlemektedir. Ancak bu malzemeleri içeren belli bir bitmiş mobilya parçasının tutuşabilirliğini kapsamamaktadır.
EN 1021-2 standardı ise, bir ateşleme kaynağı olarak küçük bir aleve maruz bırakıldığı zaman döşemeli koltuklarda kullanılan dolgu ve kaplama gibi malzeme kombinasyonlarının tutuşabilirliğini değerlendirmeye yönelik bir test yöntemi sunmaktadır. Bu test yöntemi de, sadece döşemeli koltuklarda kullanılan bir malzeme kombinasyonunun tutuşabilirliğini belirlemektedir. Ancak bu malzemeleri içeren belli bir bitmiş mobilya parçasının tutuşabilirliğini kapsamamaktadır.
Bu iki standart da ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıklarla yayınlanmıştır:
Bu testlerde aynı zamanda Uluslararası Standartlar Kuruluşu (ISO) tarafından geliştirilen şu standartlar da dikkate alınmaktadır:
ISO 8191-1 standardı, farklı ateşleme kaynakları kullanılarak döşemeli mobilyaların tutuşabilirliği ile ilgili bir dizi standarttan biridir. Bu bölümde kullanılan ateşleme kaynağı, için için yanan bir sigaradır. ISO 8191-2 standardında kullanılan ateşleme kaynağı ise kibrit eşdeğeri bir alevi temsil eden bir gaz alevidir.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü yanmazlık test hizmetleri çerçevesinde, döşeme ile kaplanmış mobilyanın yanabilirliği testi (için için yanan sigara ve kibrit ateşi eşdeğeri) test hizmetleri de vermektedir.
Global güvenlik standartlarına uygun testler, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini ve tanınırlığını artırır.
Yanmazlık testleri, yasal gerekliliklere uygunluğu sağlayarak ürünlerin güvenli kullanımını temin eder.
Yanmazlık testleri, ürünlerin yangın riskini azaltarak güvenli kullanım sağlar ve potansiyel tehlikeleri önler.
Yanmazlık testleri sayesinde yangın riski olan ürünlerin piyasaya sürülmesi engellenir, böylece olası maddi kayıplar önlenir.
Yanmazlık testleri, sektörün güvenlik standartlarının belirlenmesine yardımcı olur ve ürünlerin kalite seviyesini doğrular.
Yanmazlık testleri, üretim süreçlerinde güvenlik standartlarına uygunluğun sürekli olarak izlenmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu