EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Düşey Konumdaki Deney Numunelerinin Alev Yayılma ve Tutuşma Özelliklerinin Ölçülmesi

Son yıllarda, elektrik arkı deÅŸarjı, erimiÅŸ metal sıçramaları ve yangın tehlikesinin olduÄŸu ortamlarda aleve dayanıklı elyaf ve kumaÅŸlara olan talep hızla artmaktadır. Özellikle ısıya ve aleve karşı korumanın önemli olduÄŸu perdeler ve koruyucu giyeceklerin üretimi için para-aramid, meta-aramid ve alev geciktiricili polyester elyaflar geliÅŸtirilmektedir. GeliÅŸmiÅŸ laboratuvarlarda, iplik numarası ve elyaf tipinin dokuma kumaÅŸların mekanik ve yanıcılık özelliklerine etkisi hala araÅŸtırılmakta ve istatistiksel deÄŸerlendirilmeler yapılmaktadır. Ayrıca alev yayılma test numunelerindeki kömürleÅŸmiÅŸ alanları karşılaÅŸtırmak için özel teknikler kullanılmaktadır.

Aramid ve alev geciktirici polyester elyafları, koruyucu tekstillerin farklı alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Aramid elyaftan üretilen ürünler, alevlere ve yüksek sıcaklıklara karşı koruma saÄŸlamaktadır. Alev geciktirici polyester elyafları genellikle perdeler, döÅŸemelik kumaÅŸlar ve yatak takımları için kullanılmaktadır.

Uluslararası Standartlar KuruluÅŸu (ISO) tarafından yayınlanan ISO 6941 standardında, dikey olarak yönlendirilmiÅŸ tekstil kumaÅŸlarının ve tek veya çok bileÅŸenli kumaÅŸlar ÅŸeklindeki endüstriyel ürünlerin, küçük bir aleve maruz bırakıldığı zaman alev yayılma sürelerinin ölçülmesine yönelik bir test yöntemi sunulmaktadır. Bu standart ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ÅŸu baÅŸlıkla yayınlanmıştır: TS EN ISO 6941 Tekstil kumaÅŸlar - Yanma özellikleri - DüÅŸey konumdaki numunelerin alev yayılma özelliklerinin ölçülmesi.

Yine Uluslararası Standartlar KuruluÅŸu (ISO) tarafından yayınlanan ISO 6940 standardında ise, dikey olarak yönlendirilmiÅŸ tekstil kumaÅŸlarının ve tek veya çok bileÅŸenli kumaÅŸlar ÅŸeklindeki endüstriyel ürünlerin, küçük bir aleve maruz bırakıldığı zaman tutuÅŸma kolaylığının ölçülmesine yönelik bir test yöntemi sunulmaktadır. Bu standart da ülkemizde Türk swStandartları Enstitüsü tarafından ÅŸu baÅŸlıkla yayınlanmıştır: TS 5775 EN ISO 6940 Tekstil kumaÅŸlar - Yanma özellikleri - DüÅŸey konumdaki deney numunelerinin tutuÅŸma özelliÄŸinin tayini. Bu test yöntemi, kontrollü koÅŸullar altında alev temasına yanıt olarak tekstil kumaÅŸlarının özelliklerini deÄŸerlendirmektedir.

Yıllardır çok geniÅŸ bir yelpazede gerçekleÅŸtirdiÄŸi test, ölçüm, analiz ve deÄŸerlendirme çalışmaları ile her sektörden iÅŸletmelere destek olmaya çalışan kuruluÅŸumuz, eÄŸitimli ve uzman bir kadro ve geliÅŸmiÅŸ teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü yanmazlık test hizmetleri çerçevesinde, düÅŸey konumdaki deney numunelerinin alev yayılma ve tutuÅŸma özelliklerinin ölçülmesi hizmetleri de vermektedir.

 

Birincil ve İkincil Tutuşturma Kaynakları İle Yatakların Tutuşabilirliği Test Metodu Askeri Amaçla Kullanılan Branda Bezi Testi BS 4790 Standardına Göre Test Edilen Tekstil Zemin Kaplamalarının Sınıflandırma ve Değerlendirilmesi Çocuk Yatak Kıyafetleri Yanma Davranışı Testi Dikey Yerleştirilmiş Kumaş ve Kumaş Kombinasyonlarında Küçük Bir Alev Uygulaması İle Yanmazlık Testi Düşey Konumdaki Deney Numunelerinin Alev Yayılma ve Tutuşma Özelliklerinin Ölçülmesi Gece Giysilerinin Yanma Davranışı Testi Giysi ve Giysilik Kumaşlarda Yanma Testi Halı ve Kilimlerin Yüzey Yanabilirliği Testi Tarım ve Ormancılıkta Kullanılan Makina ve Traktörlerde İç Malzemeler Yanma Davranışı Testi Isı ve Aleve Karşı Koruyucu Giyeceklerde Sınırlı Alev Sıçraması Testi Döşeme İle Kaplanmış Mobilyanın Yanabilirliği Testi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Döşenmiş Yatak Tabanları ve Döşeklerin Yanabilirliği Testi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Oturma Yerleri İçin Döşenmiş Kompozitlerin Alev Kaynakları İle Tutuşabilirliği Testi Motorlu Taşıtlarda İç Malzemelerin Yanma Davranışı Testi Perdelik Kumaşlar, Drapeler ve Pencere Storları İçin Yanma Gereklilikleri Testi Pijama ve Sabahlıklarda Kullanılan Kumaş ve Kombinasyonlarının Yanma Performansı Salon Perdeleri ve Perdeler Yanma Özelliği Testi Hazır Giyim Kumaşlarının Yanma Özelliği Testi Tekstil Ürünleri Yanma Özellikleri, Perdeler Sınıflandırma Şeması Yer Döşemelerinin Yanma Karakteri, Çevre Sıcaklığında Tablet Testi Zemin Kaplamalarında Küçük Bir Tutuşma Kaynağı Etkilerinin Tespit Edilmesi (Sıcak Metal Somun Metodu) Yatak Malzemelerinin Tutuşabilirliğinin Değerlendirilmesi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Yataklar, Divanlar ve Yatak Bazalarının Tutuşma Dayanımı İçin Şartname Yatay Konumdaki Kenarlardan Tutuşturulan Numunelerden Alev Yayılma Özelliği Testi

Düşey Konumdaki Deney Numunelerinin Alev Yayılma ve Tutuşma Özelliklerinin Ölçülmesi Yararları


Güvenilirlik Artışı

Yanmazlık testleri, ürünlerin güvenlik özelliklerinin doğruluğunu onaylayarak güvenilirliğini artırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global güvenlik standartlarına uygun testler, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini ve tanınırlığını artırır.

Maliyetleri Azaltır

Yanmazlık testleri sayesinde yangın riski olan ürünlerin piyasaya sürülmesi engellenir, böylece olası maddi kayıplar önlenir.

Hukuki Uyum SaÄŸlar

Yanmazlık testleri, yasal gerekliliklere uygunluğu sağlayarak ürünlerin güvenli kullanımını temin eder.

Standartların Belirlenmesi

Yanmazlık testleri, sektörün güvenlik standartlarının belirlenmesine yardımcı olur ve ürünlerin kalite seviyesini doğrular.

Rekabet Avantajı Sunar

Yanmazlık testlerinden başarıyla geçen ürünler, pazarda güvenilirlik ve kalite imajı oluşturarak rekabet avantajı sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika BaÅŸvurusu