Asansörlerdeki kusurlar ciddi güvenlik tehlikeleri oluşturabilir ve maliyetli onarımlara yol açabilir. Bu sorunlardan kaçınmak ve tüm ekipmanların iyi çalışır durumda olduğundan ve bina yönetmeliklerine uygun olduğundan emin olmak için asansörün periyodik olarak denetlenmesi gerekir. Düzenli denetimler riskleri azaltmak için önemlidir.
Yapılan araştırmalara göre her yıl çok sayıda kişi asansör kazalarında hayatını kaybediyor. Neredeyse tüm vakalarda bu yaralanmalar, asansör bakımını veya kurulumunu yapan bir inşaat veya bakım çalışanlarını içerir.
Asansör kazalarının çoğu, uygun olmayan veya yetersiz düşme koruması nedeniyle meydana gelir. Aslında, asansör kazalarında ölenlerin yaklaşık yarısı boşluktan düşme sonucu hayatını kaybediyor. Asansör ölümlerinin yaklaşık üçte biri ise, sıkışma veya çarpmadan kaynaklanmaktadır. Asansörler ile ilgili kazalar genelde şu faktörlere bağlıdır: elektrik çarpması, asansör veya karşı ağırlık tarafından çarpılmak, kapıya veya diğer hareketli parçalara takılmak, asansör kabininden düşmek, asansörde mahsur kalırken boğulmak ve asansör boşluğuna düşmek.
Asansör kazalarına katkıda bulunan faktörlerden biri, çoğu durumda asansör boşluklarının kapalı alanlar olarak değerlendirilmemesidir. Kabinin altındaki ve üstündeki asansör boşlukları her zaman kapalı alanlar olarak düşünülmelidir. Asansörler büyük ekipman parçalarıdır ve düzenli kontrol ve bakım gerektirir.
Asansör destek kabloları için kullanılan ortak güvenlik faktörü 11’dir. Bu faktör, asansörün dayanabileceği maksimum gerilim veya yükün, normal çalışma koşullarında dayanmak üzere tasarlanmış olduğu gerilim veya yüke oranıdır.
İnsanların güvenliğini sağlamak için her asansörün ruhsatlı olması ve periyodik muayenelere tabi tutulması gerekmektedir. Yetkili kuruluşlar tarafından her tür asansör ve asansör güvenlik bileşenleri üzerinde denetimler yapılmaktadır. Bunlar, asansörler, cephe bakım ekipmanları ve kilitleme cihazları, fren mekanizmaları, kablo koruma sistemleri, tamponlar ve baskılı devre kartları gibi güvenlik bileşenleri için Avrupa Birliği sertifika denetimlerini içerir. Bu belgelendirme denetimlerini, asansör direktifi ve makine direktifinde tanımlanan güvenlik standartları temel alınarak gerçekleştirilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen inşaat gözetim hizmetleri arasında, ekipman belgelendirme kapsamında asansör belgelendirmesi hizmetleri de bulunmaktadır.
Makinelerin düzenli bakımı ve denetimi, olası arızaları ve iş kazalarını en aza indirir, operasyonel güvenliği artırır.
Yasal gerekliliklere uygun makine kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği yasalarına uyumu sağlar ve hukuki riskleri azaltır.
Teknolojik olarak gelişmiş makinelerin kullanımı, işletmeye yenilikçi çözümler sunar ve süreçleri daha etkili hale getirir.
Makinelerin düzenli bakım ve güncellemeleri, işletmenin verimliliğini artırır ve işletme maliyetlerini azaltarak kârlılığı destekler.
Güvenli ve düzgün çalışan ekipmanlarla sağlanan çalışma ortamı, çalışanların motivasyonunu ve iş güvenliğini yükseltir.
Düzenli bakımları yapılan makinelerle güvenilir operasyonlar sağlanarak, firmanın müşteriler gözündeki itibarı güçlenir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu