EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Elek Testleri

Maden işlemede elek analizi, makroskobik tanecik boyutlarına sahip tanecikli bir malzemenin tanecik boyutu dağılımını belirlemek için kullanılan analitik bir tekniktir. Elek analizi tekniği, farklı derecelerde elek açıklığı boyutlarına sahip birkaç elek katmanı içerir.

En iyi boyuttaki elek, artan elek boyutu sırasına göre üstte istiflenen her katmanlı elek ile yığının alt kısmında yer alır. Bir tanecikli malzeme numunesi üst eleğe yerleştirilip elendiğinde, malzemenin tek tek parçacıkları, parçacığın geçemeyeceği son katmana ayrılır. Bu eleğin tabanında filtrelemeyi kolaylaştıran bir çalkalayıcı bulunur.

Malzemelerin analizinde elek analizi yapmak önemlidir, çünkü partikül boyutu dağılımları betonun mukavemeti, bir karışımın çözünürlüğü, yüzey alanı özellikleri ve hatta tadı gibi çok çeşitli özellikleri etkileyebilir. Gıda ve eczacılık gibi çok sayıda endüstride, geleneksel elek analizi, çeşitli üretim yöntemleri ve tozların ve granüllerin kalite kontrolü için standart bir prosedürdür.

Elek analizinin bazı avantajları arasında kolay kullanım, düşük yatırım maliyeti, oldukça kısa sürede doğru sonuçlar ve parçacık boyutu fraksiyonlarını ayırma olasılığı yer alır.

Popüler manuel eleme yöntemi, genellikle büyük ve küçük partiküller arasında yerinde ayrım için elektriğin olmadığı yerlerde kullanılır. Mekanik eleme yöntemleri ise üretim kalitesini sağlamak için öncelikle laboratuvarlarda kullanılmaktadır. Mekanik eleme altında, seçilen eleme hareketine bağlı olarak iki sınıflandırma daha vardır: yatay hareketli eleme ve dikey hareketli eleme. Dikey hareket eleme yöntemi aynı zamanda atışlı eleme veya titreşimli eleme yöntemleri olarak da adlandırılır. Kuru eleme yönteminin çoğunlukla partiküller kuru haldeyken kullanılması düşünülür. Islak eleme yöntemi genellikle söz konusu partiküller ıslak veya bir süspansiyon halindeyken kullanılır.

Elek analizi, şekli yaklaşık olarak küresel olan büyük granüller için iyi sonuç verir. Çubuk şeklinde olanlar gibi küreselden farklı şekiller veya çok küçük granül boyutları elek analizi sürecinde hatalara neden olabilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen maden ve mineraller gözetim hizmetleri arasında, elek testleri hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Elek Testleri Yararları


Risklerin Erken Tespiti ve Yönetimi

Potansiyel tehlikelerin ve risklerin önceden belirlenmesi, operasyonel süreçlerdeki olumsuz etkileri minimize eder.

Sürdürülebilirlik Hedeflerine Katkı

Çevreye duyarlı üretim süreçleri, uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmaya katkıda bulunur.

Kalite ve Güvenlik Standartlarının Korunması

Kalite standartlarına uygun denetimler, ürünlerin güvenilirliğini ve müşteri memnuniyetini artırır.

Marka Değerini Yükseltme

Güvenli ve yüksek kaliteli ürün sunumu, işletmenin marka değerini artırarak sektördeki konumunu güçlendirir.

Teknolojik Yeniliklerle Süreç İyileştirme

İleri teknolojilerin entegrasyonu, madencilik ve üretim süreçlerini daha verimli ve güvenli hale getirir.

Çevresel Sorumluluğun Desteklenmesi

Çevre dostu üretim ve madencilik süreçleri, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına katkı sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu