EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Elektrik Güvenliği Testleri

Elektriksel güvenlik testleri yıllardır yapılmaktadır. Elektrikli ve elektronik ürünler, yıllar içinde önemli ölçüde değişmektedir ve teknolojideki değişiklikleri içerecek şekilde yeni güvenlik standartları geliştirilmektedir. Elektrik ile çalışan cihazlarda bir nedenle ortaya çıkan çarpma tehlikeleri, durumun ciddiyetine göre değişir ve karıncalanma hissinden ölümcül sarsıntılara kadar farklı etkiler yaratır. Elektriksel güvenlik testlerinin başlıca nedenleri, elektrik çarpma tehlikelerinin belirlenmesi, düzeltilmesi ve ortadan kaldırılmasıdır.

Bir ürünün elektrik güvenliğini test etmek, onaylamak ve doğrulamak için kullanılan ekipman da zaman içinde değişmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile, test sonuçlarının ve kritik ürün bilgilerinin performansını, doğruluğunu, güvenilirliğini ve korumasını sağlayan yöntemler de gelişmektedir. Test ekipmanındaki ve test yöntemlerindeki iyileştirmeler, elektriksel güvenliği daha basit ve daha etkili hale getirmektedir.

Elektrikli ve elektronik herhangi bir cihazın güvenli çalışmasını sağlamak için, ilgili standartlar çerçevesinde elektriksel güvenlik testlerinin yapılması gereklidir. Çıkarılan yasal düzenlemeler, dünya çapında satılan elektrikli ürünler için katı gereksinimler getirmektedir. Bu ürünlerin ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından ilan edilen güvenlik standartlarına uyması gerekmektedir. Bu standartlara uymak için ürünler, yüksek gerilim testi, izolasyon direnci testi, toprak sürekliliği testi ve kaçak akım testi gibi güvenlik testlerinden geçmek zorundadır.

Çeşitli alanlarda kullanılan cihazların işlevselliğini ve güvenliğini doğrulamaya yardımcı olmak için başta Avrupa Birliği ve ABD olmak üzere dünyanın her yerinde elektriksel güvenlik standartları oluşturulmaktadır. Bu standartlar, kriterler, ölçümler ve protokol açısından farklılık göstermektedir. Avrupa merkezli Uluslararası Standartlar Kuurluşu (ISO) ve Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC), Dünya Ticaret Örgütü ile birlikte dünya çapında standartlar geliştirmektedir. Örneğin 60601 standardı, tıbbi cihaz elektrik güvenliği için bir standarttır. Elektrik çarpması tehlikelerine karşı koruma için gereksinimler bu standartta yer almaktadır.

Elektrik güvenliği, elektrikli veya elektronik cihazların kullanımına karşı alınan her türlü güvenlik önlemlerini ifade etmektedir. Elektrik modern yaşamın en temel ihtiyaçlarından biridir, ancak elektriksel tehlikeler de gözardı edilemeyecek boyutlardadır. Elektrik çarpmalarının neden olduğu ciddi yaralanmalar, bazen ölümcül olmaktadır. Elektrik şokları ve elektrik çarpması ciddi sağlık riskleridir. Elektrik güvenliği önlemleri, elektrik çarpmalarına ve yanıklara karşı koruma sağlamak içindir. İşyeri güvenliğinden sorumlu yetkililer, çalışanların elektrik ile uğraşırken, doğru güvenlik prosedürlerini takip etmelerini sağlamak zorundadır.

Laboratuvar test hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen başlıca elektriksel güvenlik testleri şunlardır:

  • Aydınlatma armatürleri testleri
  • Aydınlatma ölçümleri
  • Dielektrik dayanım (dielectric strength) testleri
  • Elektrikli tıbbi cihaz testleri
  • Halojen free testleri
  • IP testleri
  • IK testleri
  • Kablo testleri
  • Kaçak akım testleri
  • Katodik koruma testleri
  • LVD testleri
  • EMC testleri
  • Pano ve kablo kalitesi testleri
  • Paratoner testleri
  • Elektrik tesisatı testleri
  • Topraklama testleri
  • Yıldırım testleri
  • Yüksek gerilim (hipot) testleri
  • ECO-design (EKO-dizayn) testleri

Kuruluşumuz tarafından çeşitli sektörlerdeki işletmeler için, laboratuvar test hizmetleri çerçevesinde, yukarıda sayılanlar dışında çok çeşitli elektriksel güvenlik testleri gerçekleştirilmektedir.

 

Elektrik Güvenliği Testleri Yararları


Standartların Belirlenmesi

Belirli kriterlere uygunluk, sektördeki kaliteyi artırır. Bu da elektrik güvenliği standartlarının oluşmasına katkıda bulunur.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Etkin güvenlik süreçleri, kaynak kullanımını optimize eder. Bu da maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artmasını sağlar.

Güvenilirlik Artışı

Belgelendirilmiş süreçler, güvenilirliğinizi artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Süreç İyileştirmesi

Mevcut elektrik sistemlerinin gözden geçirilmesi, etkinlik ve verimlilik artırır. Bu, sürekli iyileştirme kültürünü besler.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı sağlar. Bu, yeni iş fırsatlarına kapı açar.

Maliyetleri Azaltır

Etkin güvenlik önlemleri, kaynak kullanımını optimize ederek maliyetlerin düşmesine yol açar. Bu, işletmenizin kârlılığını artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu