Elektrikli tıbbi ekipman için uygulanan çeşitli elektriksel güvenlik testleri, arızalı veya yanlış topraklanmış bir ekipmanı kullanmanın tehlikelerini önlemeye yardımcı olmaktadır. Elektriksel güvenlik testleri yapmak, hasta ve personel güvenliğini sağlamanın temel anahtarıdır.
Hasarlı tıbbi cihazlardan elektrik şokuna maruz kalan çok sayıda hasta ve hastane çalışanı olmaktadır. Periyodik yapılan elektriksel güvenlik testleri ile, onarıma ihtiyaç duyulan tıbbi ekipman belirlenmekte ve bu nedenle hasta ve operatör güvenliği sağlanmaktadır.
Elektriksel güvenlik testlerinin amacı, elektrikli ekipmanın tıbbi sağlık bakımı ortamında kullanım için güvenli olduğunu test etmek ve onaylamaktır. Bir hasta veya operatör bir tıbbi ekipmana temas ettiği zaman, elektrik akımının vücut üzerinden toprağa geçme potansiyeli olmadığından emin olmak için bu testler yapılmaktadır. 100 µA kadar düşük akım, ya da kritik hastalar için daha düşük akım, mikro şoklara neden olmakta ve kalp ritminin bozulmasına ve bazı durumlarda potansiyel olarak ölümlere yol açmaktadır.
Elektrikli tıbbi ekipman üretimden çıktığı zaman zorunlu ilk testleri yapılmaktadır. Ayrıca sağlık kuruluşunda ulaştığı anda, hizmete sokulmadan önce elektriksel güvenlik testlerine tabi tutulmaktadır. Bunun dışında bir onarım sonrasında ve kullanım sürecinde üretici firmanın belirlediği aralıklarla testlerden geçirilmektedir. Sağlık kuruluşlarının tıbbi cihaz bilgilerine ve geçmişine dayalı olarak kendi yerleşik süreçleri bulunmaktadır.
Elektrikli tıbbi cihazlar, şebeke veya dahili bir güç kaynağı (batarya) ile çalıştırılmaktadır ve genellikle hastaya kablolar yardımı ile bağlanmaktadır. Bu cihazlardan bazıları, hastanın vücuduna yerleştirilmiş aktif parçalara sahiptir. Kalp ile doğrudan temas edebilir. Bu yüzden cihazdan akım sızması durumunda hasta için risk oluşmaktadır. Elektrik çarpması, yaralanma veya ölümle sonuçlanabilir. Bu yüzden elektrik güvenliği tıbbi cihaz kalite güvencesinde çok önemli bir konudur.
Elektrik şokunun etkileri, karıncalanma hissinden ciddi yanıklara ve elektrik çarpmasına kadar uzanmaktadır. İnsan dokusu elektrik akımına çok duyarlıdır. Elektriksel güvenlik, özellikle elektriğe duyarlı hastalarda daha fazla önem taşımaktadır. Deri yüksek bir elektrik direnci gösterir, ancak kan ve kas gibi iç vücut bileşenleri daha düşük bir elektrik direncine sahiptir.
Uzun yılların tecrübesine sahip kuruluşumuz tarafından, eğitimli ve deneyimli bir kadro ile işletmelere, elektriksel güvenlik test hizmetleri çerçevesinde elektrikli tıbbi cihaz test hizmetleri verilmektedir.
Elektrik güvenliği ile ilgili regülasyonlara uyum, olası yasal sorunları minimize eder. Bu, işletmenizin yasal güvenliğini artırır.
Sürekli gelişim ve yenilikçilik, elektrik sistemlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.
Global standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı sağlar. Bu, yeni iş fırsatlarına kapı açar.
Etkin güvenlik önlemleri, kaynak kullanımını optimize ederek maliyetlerin düşmesine yol açar. Bu, işletmenizin kârlılığını artırır.
Hedef kitlenizin güvenlik ihtiyaçlarını anlama ve karşılamada daha etkin olmanızı sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.
Elektrik sistemlerinin kalitesi, güvenliğini artırır ve işletmenizin genel performansını iyileştirir. Bu süreçler, yüksek standartlarda hizmet sunmanızı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu