EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Elektriksel Bağlantı Güvenliği Testleri

Çalışma ortamları genelde nominal olarak 230 volt (tek faz) ve 400 volt (üç faz) ile sağlanan elektrik gücüne sahiptir. Ancak faaliyet alanına bağlı olarak bazı büyük işletmelerde daha yüksek bir besleme voltajında elektrik kullanılmaktadır. İşyerlerinde elektrik ile ilgili başlıca tehlikeler şunlardır:

  • Şok ve yanıklara neden olan elektrikli parçalarla temas etmek
  • Yangına neden olabilecek arızalar
  • Potansiyel olarak yanıcı veya patlayıcı bir ortamda ve elektriğin tutuşma kaynağı olduğu bir ortamda yangın veya patlama tehlikesi

Elektrik kaynaklı riskler, elektriğin nerede ve nasıl kullanıldığı ile güçlü bir şekilde bağlantılıdır. Örneğin ıslak veya nemli koşullarda elektrik daha büyük risk taşımaktadır.

Elektriğe maruz kalmanın etkisini belirleyen faktör, vücudun maruz kaldığı voltaj seviyesi ve vücudun elektrik akımının akışına olan direncidir. Bir elektrik çarpmasının insan vücudu üzerindeki etkisinin ciddiyetini şu faktörler belirlemektedir:

  • Voltaj seviyesi
  • Akıma karşı vücut direnci miktarı
  • Akımın vücuttan geçtiği yol
  • Akımın vücuttan geçtiği süre

Bir çalışan elektrik ile temas ederse, bu kişi kendisini elektrik kaynağından kurtaramayabilir. İnsan vücudu güçlü bir elektrik iletkenidir.

Bu bakımdan elektriksel bağlantı noktalarının güvenliğini sağlamak işverenlerin sorumluluğundadır. Özellikle fiş ve prizler ve bunların bağlantılarına zarar verme eğilimi olan uzatma kabloları ve diğer esnek uçlar tehlikelidir. Esnek kablo uçları, kabloların, özellikle toprak bağlantılarının çekilmesini önlemek için her zaman sıkıca kenetlenmiş olmalıdır. Uzun kabloları birleştirmek için doğru kablo konektörlerini veya kuplörleri kullanılmalı ve bantlı bağlantılara izin verilmemelidir.

Doğrusu elektrik tesisatı yetkili bir kişi tarafından kurulmalı, bakımı yapılmalı ve düzenli olarak kontrol edilmelidir. Sağlanan elektrik gücü ile çalışan ekipman kullanılmalıdır. Sabit elektrikli ekipmanın, acil bir durumda gücünü kapamak için açıkça tanımlanmış bir anahtarı olmalıdır. Çift yalıtımlı olarak etiketlenen taşınabilir ekipman için, faz ve nötrün yetkili bir kişi tarafından fişe doğru şekilde bağlanmış olması gerekmektedir. Bütün bu hususlar, yetkili kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen testler ile belirlenmektedir.

Uzun yılların kazandırdığı deneyim ile kuruluşumuz, talep eden işletmelere, eğitimli ve uzman bir kadro ile uygunluk test hizmetleri çerçevesinde, elektriksel bağlantı güvenliği test hizmetleri de vermektedir.

 

Elektriksel Bağlantı Güvenliği Testleri Yararları


Yasal Uyum Sağlar

Uygunluk testleri, yasal düzenlemelere uyumu sağlar ve olası hukuki sorunları minimize eder. Bu, işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Maliyetleri Düşürür

Etkili test süreçleri, kaynak kullanımını optimize eder ve maliyetleri düşürerek işletmenin kârlılığını artırır.

Standartların Belirlenmesi

Uygunluk testleri, belirli kalite standartlarının oluşumuna yardımcı olur ve sektördeki genel kaliteyi artırır.

Marka Değerini Yükseltir

Kalite ve güvenilirlik, markanızın değerini artırır. İyi bir marka imajı, yeni müşteri çekmek için kritik bir unsurdur.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürün ve hizmetlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Güvenilirlik Artışı

Bağımsız uygunluk testleri, ürün ve hizmetlerinizin güvenilirliğini artırır. Bu da müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu