EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Elektriksel Kaynaklı Yangını Önleme Ölçümleri

Elektrik yangınları her yıl çok büyük maddi hasarlara ve can kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle elektriksel yangın önleme için elektrik sistemlerini tasarlama, kurma ve bakım yöntemleri geliştirilmekte ve sistemler üretilmektedir.

Binalardaki elektrik yangınları için başlıca riskli alanlar şunlardır: alçak gerilim panoları, güç ve dağıtım devreleri ve nihai dağıtım panosu ve devreleri.

  • Düşük voltajlı alçak gerilim panolarında karşılaşılan yangın riskleri şunları içermektedir: normal çalışmada yüksek yoğunluk, yüksek kısa devre akımı, aynı gerilim ve frenkanstaki elektrik enerjisinin toplandığı ve dağıtıldığı ünite (bara) arızası, güç bağlantısı sorunları ve iç ark arızaları. Çok sayıda bağlantıya, anahtarlara, yardımcı kaynaklara, transformatörlere ve özellikle değişken hızlı sürücülere sahip bir makinanın kontrol panelinin, elektrik yangınları riskini azaltmak için dikkatli tasarlanması ve üretilmesi gerekmektedir.
  • Güç ve dağıtım devrelerindeki arıza, örneğin tozlu ve nemli ortamlarda bir hat iletkeni ile toprak arasındaki bir yalıtım arızası yüzünden, hat iletkeninin dayanabildiği, ancak yangını başlatacak kadar yüksek kalan düşük yoğunluklu bir ark meydana gelebilir. Bazı testler, 300 mA’a kadar düşük bir arıza akımının gerçek bir yangın riski oluşturduğunu göstermektedir. Kirli ve nemli bir yalıtım yüzeyi, küçük elektriksel deşarjlara neden olarak iletkenliği artıran karbon birikintilerine neden olmaktadır. Akım kaçağı 300 mA’i aşarsa, karbon birikintileri ve izolasyon hızla alev almakta ve yangın çıkarmaktadır. Güç ve dağıtım devrelerinin yangına karşı korunma sağlaması için artık akım cihazları kullanılmaktadır.
  • Nihai dağıtım panosu ve devreleri, güç ve dağıtım devreleri ile aynı riskleri taşımaktadır. Ayrıca bağlantıların miktarı, düşük kesit alanı ve kablo kurulum yöntemi itibariyle, burada daha yüksek risk söz konusudur. Toprak kaçak akımına karşı koruma sağlamak için 300 mA’in altında hassasiyete sahip artık akım cihazlarının kullanılması gerekmektedir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen çeşitli elektriksel güvenlik muayene hizmetleri arasında, elektriksel kaynaklı yangını önleme ölçüm hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Elektriksel Kaynaklı Yangını Önleme Ölçümleri Yararları


Sürdürülebilirlik Sağlar

Enerji verimliliğine katkı sağlayan güvenli elektrik tesisatları, çevresel sürdürülebilirliğe destek olur.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Muayene sonuçları, elektrik sistemlerinde yenilikçi çözümlerin geliştirilmesine katkıda bulunur.

Süreç İyileştirmesi

Muayene sonuçları, elektrik sistemlerinin gözden geçirilmesine ve geliştirilmesine olanak tanır.

Hedef Kitleyi Belirler

Elektrik güvenliği muayeneleri, hedef pazarın ihtiyaçlarını belirlemeye yardımcı olur ve müşteri odaklı stratejilerin geliştirilmesini sağlar.

Güvenilirlik Artışı

Düzenli muayeneler, elektrik tesisatlarının güvenilirliğini artırır ve kullanıcıların güvenini pekiştirir.

Riskleri Azaltır

Elektriksel güvenlik muayeneleri, potansiyel riskleri belirleyerek kazaların önlenmesine yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu