Polimerlerin hem fiziksel hem de kimyasal özellikleri vardır. Polimerlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri arasında çekme mukavemeti, dayanıklılık, hem viskoz hem de elastik davranış, reaktivite, erime noktası, iletkenlik ve benzer özellikler yer alır. Bu özellikler plastik, kauçuk, makine parçaları gibi polimerlerin çeşitli kullanımlarına olanak sağlar. Polimer, monomer olarak bilinen birçok tekrarlanan birimden oluşan bir makromoleküldür. Bu monomerler farklı koşullar altında reaksiyona girerek farklı yapı ve özelliklere sahip polimerler oluşturur.
Emisyonlar havaya salınan maddelerdir ve atmosferdeki konsantrasyonları veya milyonda bir kısmı ile ölçülür. Kimyasallara yönelik üretim prosesi, nitrojen oksitler, sülfür oksitler ve uçucu organik bileşikler (VOC) gibi kirletici maddeleri havaya salabilir. Bu kirleticiler duman, asit yağmuru ve insan sağlığına ve çevreye zarar verebilecek diğer hava kirliliği türlerine katkıda bulunur.
Sera Gazı Protokolü’nde üç çeşit emisyon kapsamı yer almaktadır. Bu kapsamlar, bir şirketin kendi operasyonlarında ve daha geniş değer zincirinde (tedarikçileri ve müşterileri) yarattığı farklı emisyon türlerini gruplandırmanın bir yoludur. Esas olarak Kapsam 1, bir firmanın sahip olduğu veya kontrol ettiği doğrudan emisyonlardır. Kapsam 2 ve Kapsam 3 ise dolaylı emisyonlardır ve bir firmanın faaliyetlerinin bir sonucudur ancak firmanın sahibi olmadığı veya kontrol etmediği sorunlardan kaynaklanır.
Neticede polimerler de birer kimyasaldır ve emisyon davranışının bu açıdan değerlendirilmesi gerekir.
Polimer emisyonlarının belirlenmesine dikkate alınan başlıca standart, Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM D4526-20 Statik tepe boşluğu gaz kromatografisi ile polimerlerdeki uçucu maddelerin belirlenmesine ilişkin standart uygulama” standardıdır. Tepe boşluğu gaz kromatografisi (GC), numune matrisi ile termal dengede olan bir buhar fazının gaz kromatografisi yoluyla bir polimer çözeltisindeki uçucu bileşenlerin belirlenmesini içerir. İnce öğütülmüş çözünmeyen polimerlerdeki uçucu maddeler, ekstraksiyon solventi ile veya ekstraksiyon solventi olmadan da belirlenebilir.
Bu standartta iki prosedür açıklanmaktadır:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında polimer testleri kapsamında, emisyon davranışı testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin kalite kontrol süreçlerinin iyileştirilmesi, üretim hatalarını azaltır ve verimliliği artırır.
Dayanıklı ve sağlam malzemeler, üretim süreçlerinde verimliliği artırır ve maliyetleri düşürür.
Zorlu koşullar altında yapılan testler, ürünlerin güvenilirliğini artırır.
Ürünlerin dayanıklılık testleri, sektörün kalite standartlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Dayanıklı malzemeler, bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Malzeme dayanıklılığı ve performans testleri, kalite yönetim sistemlerinin güçlenmesine katkı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu