Araç ile yolculuklarda bir çarpışma anında emniyet kemerinin bağlı olması, insanların araç içinde güvende olmasına yardımcı olmaktadır. Bir araçtan fırlamak çoğu zaman ölümcül olmaktadır. Sürücülerin ve yolcuların yapması gereken en güvenli seçimlerden biri kemerleri bağlamaktır.
Emniyet kemerlerinin dokuma kısmı, bir darbenin şokunu alan ve yumuşatan ve bağlandığı kişi ile temas halinde olan kısımdır. Naylon çok güçlü sentetik lifler arasında yer almaktadır ve çabuk çürümemekte, fazla esnememekte ve dokunurken pürüzlü lif uçları bırakmadığı için dokunuşu pürüzsüz olmaktadır. Genelde emniyet kemerinin bu dokuma kısmı, polyesterden yapılmaktadır ve yaklaşık 300 çözgü ipi ve bir atkı ipinden dokunmaktadır.
Emniyet kemerinin genişliği yaklaşık 48 mm olup, yaklaşık üç metrik tonu desteklemek için yeterli bir gerilme mukavemetine sahiptir.
Emniyet kemerleri, hayat kurtaran çok önemli bir aksesuardır ve gelişmiş laboratuvarlarda gerçekleştirilen testlerde, polyesterden yapılan dokumanın sahip olduğu şu özellikler tespit edilmektedir:
Kısaca emniyet kemerlerinin dokuması genel olarak polyesterden yapılmaktadır, çünkü yüksek mukavemete sahip, yüksek kaliteli bir malzemedir. Çeşitli şekillerde naylon ve polyester dokuma malzemeler kullanılmaktadır. Naylon parlak renkli ve sert bir malzemedir ve aşınması veya yıpranması diğer dokumalara göre daha güçlüdür. Ayrıca elastiktir, yorulmaya karşı dayanıklıdır ve kimyasal açıdan stabildir. Polyester ise günlük hayatta çok kullanılan kimyasal bir dokumadır. Polyester dokuma da parlak, pürüzsüz ve iyi esnekliktir. Ancak yeterince yumuşak değildir. Ayrıca yüksek mukavemete ve iyi darbe direncine sahiptir. Isı ve korozyon direnci yüksektir ve aside dayanıklıdır.
Uzun yılların tecrübesine sahip kuruluşumuz tarafından, eğitimli ve deneyimli bir kadro ile işletmelere, endüstriyel test hizmetleri çerçevesinde emniyet kemeri test hizmetleri verilmektedir.
Yüksek kalite ve güvenilirlik, markanızın itibarını artırır. Bu, yeni müşteri çekmek için kritik bir faktördür.
Test süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.
Mevcut üretim süreçlerinin gözden geçirilmesi, etkinlik ve verimliliği artırarak sürekli iyileştirmeyi destekler.
Standartlara uygunluk, piyasada rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olur. Sertifikasyon, markanızın değerini yükseltir.
Potansiyel risklerin belirlenmesi, risk yönetimini etkin bir şekilde sağlar. Bu sayede, tehlikelerin önlenmesi mümkün olur.
Test süreçleri, çevresel etkileri değerlendirerek sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar. Bu, çevre dostu bir imaj oluşturur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu