EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi

Bir Avrupa standardı olan “EN 50642 Kablo yönetim sistemleri - Halojen içeriği için test yöntemi” standardında, kablo yönetim sistemi bileşenleri veya polimerik malzemeden / materyallerden yapılmış ürünlerdeki halojen içeriğinin belirlenmesine yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır. Bu test yöntemi, yanma ve ardından yanma ürününün iyon kromatografisi ile analizini içerir.

Bu standart, kablo yönetim sistemi bileşenlerinin veya ürünlerinin halojensiz olarak nasıl beyan edilebileceğini belirtir. Bu Avrupa standardı sadece çevresel performans içindir. Bu standarda uygunluk, üretilen dumanın toksisitesinin, aşındırıcılığının veya opaklığının veya yangına karşı diğer tepki özelliklerinin bulunmadığı anlamına gelmez. Bu özelliklerden herhangi birinin değerlendirilmesi gerekiyorsa bu amaca uygun standartlar kullanılır. Bu test yönteminin tespit limiti tipik olarak kg başına 0,025 g halojendir. Orijinal numunede bulunan veya yanma aşaması sırasında üretilen, sulu çözeltide çözünmeyen halojenürler bu yöntemle belirlenmez.

Halojen içeriği konusunda özellikle polivinil klorür (PVC) ve teflon gibi elektronik ve plastik üretiminde yaygın olarak kullanılan klor, flor, iyot ve brom elementlerinden bahsedilir. Üretim süreçleri sırasında, yüksek sıcaklıklara dayanmalarını ve alev geciktirici olmalarını sağlamak için bileşenlere sıklıkla halojenler eklenir, ancak bunlar oldukça reaktif ve düşük erime noktalarına sahip, tuz oluşturan bileşiklerdir. Örneğin klor, elektronik bileşenlerde de kullanılır ve tutuşması halinde ciddi sorunlara yol açarak zehirli bir gaz oluşturabilir. Flor, klor gibi bir gazdır ancak daha reaktiftir ve soğutucularda, aerosol spreylerde ve roket yakıtlarında kullanılır. İyot, halojen lambalara filamanın ömrünü uzatmak için eklenir. Brom ise alev geciktirici, pestisit ve boyalarda kullanılır.

Elektronik cihazlarda kullanılan bu halojenlerin hiçbiri doğrudan insanlara veya çevreye zarar vermese de gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, yangın çıkması veya uygun geri dönüşüm ve imha kullanılmaması durumunda kesinlikle zararlı olabilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, “EN 50642 Kablo yönetim sistemleri - Halojen içeriği için test yöntemi” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC) Test Yöntemi Fourier Dönüşümü Kızılötesi (FTIR) Spektroskopisi Test Yöntemi Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi Kükürt İçeriğinin Tespit Edilmesi Nem ve Uçucu Madde İçeriğinin Belirlenmesi Saflık Testi Çözünürlük Testi Halojen İçeriği Testi Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri Kimyasal İz Analizi Bilinmeyenlerin Karakterizasyonu ve Tanımlanması Kontaminasyon Tespiti ve Analizi Kimyasal Bileşim Analizi Eser Element Analizi Eser Metal Analizi Moleküler Tür Analizi Kriminal Adli Tıp Hizmetleri Safsızlık Analizi Katkı Maddelerinin Tanımlanması Yüksek Saflıkta Gaz İz Analizi Malzeme İz Analizi Yasal Düzenlemelere Uygunluk Yüzey Analizi PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi Petrol Analizi ASTM D3418-21 Diferansiyel Taramalı Kalorimetri İle Polimerlerin Geçiş Sıcaklıkları ve Füzyon Entalpileri ve Kristalizasyonu İçin Standart Test Yöntemi ISO 11357-4 Plastikler - Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) - Bölüm 4: Spesifik Isı Kapasitesinin Belirlenmesi ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E1131-20 Termogravimetri İle Kompozisyon Analizi İçin Standart Test Yöntemi ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG) ASTM D297-21 Kauçuk Ürünler İçin Standart Test Yöntemleri - Kimyasal Analiz EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi IS 582 Deri Kimyasal Test Yöntemleri IS 5677 Doğrudan Kalıplama İşlemleri İçin Ayakkabı Üst Deri Şartnamesi Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları

EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi Yararları


Rekabet Avantajı Sunar

Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar ve marka değerini yükseltir.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Ürünlerdeki zararlı maddelerin tespiti, müşteri güvenini artırır ve memnuniyeti sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Güvenli ve sağlıklı içeriklerle üretilen ürünler, uluslararası pazarda tanınırlık kazanır.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevreye zararlı bileşenlerin tespiti ve kullanımdan kaldırılması, sürdürülebilir üretim süreçlerini destekler.

Marka Değerini Artırır

Sağlıklı ve güvenli içeriklerle üretilen ürünler, marka değerini artırır ve pazarda güven kazandırır.

Riskleri Azaltır

Ürünlerin içerdiği zararlı maddelerin analizi, potansiyel riskleri önceden tespit eder.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu