EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
EN 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler

Bir Avrupa standardı olan “EN 60950-1 Bilgi teknolojisi ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel gereksinimler” standardı, anma gerilimi 600 V'u aşmayan, elektrikli iş ekipmanı ve ilgili ekipman dahil olmak üzere, şebeke elektriğiyle veya pille çalışan bilgi teknolojisi ekipmanına uygulanır. Bu standart aynı zamanda şu türdeki bilgi teknolojisi ekipmanına da uygulanır:

  • Güç kaynağına bakılmaksızın telekomünikasyon terminal ekipmanı ve telekomünikasyon ağı altyapı ekipmanı olarak kullanılmak üzere tasarlanmış ekipman
  • Güç kaynağına bakılmaksızın, bir kablo dağıtım sistemine doğrudan bağlanmak veya altyapı ekipmanı olarak kullanılmak üzere tasarlanmış ve amaçlanmış ekipman
  • AC şebeke kaynağını bir iletişim iletim ortamı olarak kullanmak üzere tasarlanmış ekipman

Bu standart, operatör ve ekipmanla temas edebilecek sıradan kişiler için ve özellikle belirtildiğinde bir servis çalışanı için yangın, elektrik çarpması veya yaralanma risklerini azaltmaya yönelik gereksinimleri içermektedir.

Elektrik güvenliği, elektrik akımının neden olduğu tehlikeleri ve bunun insan vücudu üzerindeki etkisini, en kötü ihtimalle küçük elektrikli cihazların bile neden olabileceği elektrik çarpmasını önler. Bu nedenle elektrik güvenliği, teknoloji ürünlerinin pazar için onaylanması kapsamında önemli bir temel gerekliliktir. Bu nedenle sertifikasyon ve ilgili pazar onayına yönelik düzenleyici testlerin ayrılmaz bir parçasıdır.

Avrupa Birliği ülkelerinde tüm ses, görüntü, bilgi teknolojileri ve iletişim ürünlerinin bu standarda ile uyumlu olduğunun kanıtlanması gerekiyor. 2020 yılından itibaren bu tür cihazlar için alçak gerilim direktifine uygunluğun değerlendirilmesi zorunludur. Bu direktif, piyasaya sürülmüş olan elektrikli ürünlerin insan, evcil hayvan ve malların güvenliklerini korumak amacıyla geliştirilmiş bir yasal düzenlemedir.

EN 60950-1 standardı aynı zamanda bilgi teknolojisi ekipmanına dahil edilmesi amaçlanan bileşenlere ve alt montajlara da uygulanır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında bilgi teknolojisi ekipmanı güvenliğini sağlamaya yönelik sertifikasyon hizmetleri kapsamında, “EN 60950-1 Bilgi teknolojisi ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel gereksinimler” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

IEC 61851-21-2 Elektrikli Araç İletken Şarj Sistemi - Bölüm 21-2: Bir AC/DC Kaynağına İletken Bağlantı İçin Elektrikli Araç Gereksinimleri - Araç Dışı Elektrikli Araç Şarj Sistemleri İçin EMC Gereksinimleri IEC 62040-2 Kesintisiz Güç Sistemleri (UPS) - Bölüm 2: Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) Gereksinimleri IEC 62612 Besleme Gerilimi 50V’tan Yüksek Olan Genel Aydınlatma Hizmetleri İçin Kendinden Balastlı LED Lambalar - Performans Gereksinimleri IEC 62717 Genel Aydınlatma İçin LED Modülleri - Performans Gereksinimleri IEC 60255-1 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 1: Ortak Gereksinimler IEC 60255-26 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 26: Elektromanyetik Uyumluluk Gereksinimleri IEC 61131-2 Endüstriyel Proses Ölçümü ve Kontrolü - Programlanabilir Kontrolörler - Bölüm 2: Ekipman Gereksinimleri ve Testler IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri CSA C22.2 No 60335-2-36 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-36: Ticari Elektrikli Pişirme Ocakları, Fırınlar, Ocaklar ve Ocak Elemanları İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-38 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-38: Ticari Elektrikli Izgaralar ve Izgaralar İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-39 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-39: Ticari Elektrikli Çok Amaçlı Pişirme Tavaları İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-76 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-76: Elektrikli Çit Enerji vericileri İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-82 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-82: Eğlence Makineleri ve Kişisel Hizmet Makineleri İçin Özel Gereksinimler UL 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler IEC 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler

EN 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler Yararları


Müşteri Memnuniyeti Artar

Güvenlik sertifikasına sahip ürünler, kullanıcılara güven sağlar ve müşteri memnuniyetini yükseltir.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Sertifikalı ürünler, global pazarda tanınan ve kabul gören standartları karşılayarak uluslararası ticarete olanak tanır.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Güvenli ve sertifikalı ekipmanlar, çalışanların güvenliğini artırır ve iş yerindeki memnuniyeti yükseltir.

Güvenilirlik Artışı

Sertifikalı ürünler, güvenlik açısından yüksek standartlara sahip olduklarından daha güvenilir çalışır ve uzun ömürlüdür.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Sertifikalı ürünler, pazara sürülmeden önce güvenlik açıkları ortadan kaldırıldığından daha verimli bir üretim süreci sağlar.

Riskleri Azaltır

Ekipmanların güvenlik testleri, potansiyel arızalar ve güvenlik risklerini önceden tespit ederek olası sorunları minimize eder.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu