Çoğu zaman endüstriyel gazlar ifadesi, ticareti yapılan sadece temel gazlar olarak tanımlanmaktadır. Bu gazlar azot, oksijen, karbondioksit, argon, hidrojen, asetilen ve helyum gazlarıdır. Bu temel gazların dışındaki gazlara ise farklı isimler verilmektedir. Genel olarak gazlar yakıt gazları, tıbbi gazlar, soğutucu gazlar ya da özel gazlar şeklinde gruplanmaktadır. Bazen kullanıldıkları alanlar veya hizmet ettikleri sektörler nedeniyle kaynak gazları veya solunan gazlar şeklinde gruplanmaktadır. Ancak prensip olarak endüstriyel gaz sektörü tarafından üretilen ve pazarlanan herhangi bir gaz veya gaz karışımı, endüstriyel kullanıma sahiptir ve endüstriyel gaz olarak adlandırılmaktadır.
Pratikte endüstriyel gazlar, genel olarak saf bir bileşik veya yüksek saflıkta veya oksiasetilen gibi belli bir kullanıma uygun hale getirilmiş kimyasal bir bileşimin karışımıdır.
Endüstriyel gazlar oda sıcaklığında ve basınçta gaz halindedir. Ancak son derece yararlı kullanımlarına karşın yanıcı olabilir ve başka tehlikelere neden olabilir. Örneğin hidrojen, evrendeki en yaygın elementtir. Bu gaz, çeşitli kullanımlar için sıvılaştırılmakta, sıkıştırılmakta veya diğer gazlarla karıştırılmaktadır. Çelik kaynak işlemine yardımcı olmakta, alternatif enerji araçlarına güç sağlamakta, ham petrolü rafine etmekte ve yaygın ev kimyasallarının üretiminde hidrojen kullanılmaktadır. Ancak hidrojenin başlıca tehlikesi patlayıcı olmasıdır. Oksijene maruz kaldığı zaman, normal bir statik şok bile hidrojeni ateşe verebilir.
Oksijen de sıkıştırılmış, sıvı ve karışık formlarda üretilmektedir. İnsan yaşamını sürdürmek için gerekli olan ana gazdır. Oksijen tankları, nefes alma problemi olan insanlara yardımcı olmaktadır. Endüstriyel oksijen, lazerle kesme, roket fırlatma, oksitleyici kimyasallar, daha temiz yanma, fermantasyon, gıda koruma ve atık su arıtma gibi işlemlerde kullanılmaktadır. Oksijenin kendisi yanıcı değildir, ancak aşırı oksijen miktarı, normal havada alev geciktirici olan malzemeler de dahil olmak üzere diğer malzemelerin alev almasına yardımcı olmaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, endüstriyel gazlar, numune alımı, yönetimi ve dağıtımı hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Global test standartlarına uygunluk, ürünlerin dünya çapında kabul görmesini sağlar ve markanın uluslararası tanınırlığını artırır.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Kimyasal testler, hatalı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyerek gereksiz maliyetleri ortadan kaldırır.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu