Endüstriyel gazlar, hastanelerde ve evde hastalara fayda sağlamak için, havayı temizlemek için, daha temiz ulaşım yakıtları elde etmek için, su kaynaklarını arındırmak için, enerji üretimini ve verimliliğini arttırmak için, uzay araştırmalarına yardımcı olmak için, gıdaların taşınmasını ve korunmasını güvenli hale getirmek için ve gelişmiş elektronik ürünler üretmek için kullanılmaktadır. çeşitli sektörlerde en yaygın kullanılan endüstriyel gazlar şunlardır: hidrojen, oksijen, azot, karbonmonoksit ve karbondioksit.
Petrol rafinerilerinde, tesis kapasitesini büyütmek, daha yüksek oksidasyon sıcaklıkları elde etmek, daha düşük inert nitrojen konsantrasyonu yüzünden çıkış gazı arıtma sistemlerinde yükü azaltmak ve yeni tesisler daha küçük boyutlu inşa edilebilmek için oksijene ihtiyaç duyulmaktadır. Keza petrol rafinerilerinde, ürünün buharla reformasyonu, petrol arıtma artıklarının gazlaştırılması ve sentez gazından geri kazanımı ve rafineri çıkış gazlarından geri kazanımı için hidrojene ihtiyaç duyulmaktadır.
Azot en yaygın olarak amonyak sentezinde, çeşitli kimyasal işlemlerde, petrol ve gaz çıkarma çalışmalarında, elektronik üretiminde ve birincil metal üretiminde kullanılmaktadır.
Oksijen de birincil metal üretiminde, kimyasal üretiminde ve gazlaştırma işinde, ilaç yapımında ve oksiasetilen kaynağı sırasında sıkça kullanılmaktadır.
Hidrojen genelde amonyak sentezinde ve metanol üretiminde kullanılmaktadır.
Karbondioksit ise, gıda sektöründe, içecek karbonasyonunda, petrol ve gaz geri kazanımında ve kimyasal üretimde kullanılmaktadır.
Kısaca endüstriyel gazlar, sanayide kullanılmak üzere üretilen ve aynı zamanda ortam sıcaklığında ve basıncında gaz halinde olan bir malzemedir. Bu gazları üreten endüstri, aynı zamanda gazları üretmek ve kullanmak için ekipman ve teknoloji tedarikini de kapsamaktadır. Endüstriyel gazlar elementel bir gaz olabileceği gibi organik veya inorganik kimyasal bir bileşik de olabilir. Ayrı ayrı gazların bir karışımı da olabilir. Bu gazlar düşük moleküler ağırlıklı moleküller olma eğiliminde olan kimyasallardır. Basit bir yakıt olmanın ötesinde, bir hammade olarak, veya faydalı bir son ürün olarak ya da belli bir kullanım için kimyasal değere sahiptir.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, endüstriyel gazlar, ölçüm hizmetleri de vermektedir.
Global test standartlarına uygunluk, ürünlerin dünya çapında kabul görmesini sağlar ve markanın uluslararası tanınırlığını artırır.
Kimyasal maddelerin doğru şekilde test edilmesi, gıda ürünlerinin güvenliğini artırarak tüketicilere sağlıklı ürünler sunar.
Kimyasal testler, hatalı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyerek gereksiz maliyetleri ortadan kaldırır.
Kimyasal testler, sektördeki yeni güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Kimyasal maddelerin yasal gerekliliklere uygunluğu test edilerek, ürünlerin hukuki uyumlu olması sağlanır.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu