Endüstriyel gözetimler, üçüncü taraf tedarikçilere veya üreticilere güvenildiÄŸinde, tutarlı ürün kalitesi saÄŸlamak için kritik öneme sahiptir. Bazı iÅŸletmeler, genellikle ürün müÅŸteriye teslim edilmeden önce denetimi son bir kalite kontrolü olarak görür. Tedarikçilerden veya satıcılardan gelen hammaddelerden baÅŸlayarak endüstriyel üretimin her aÅŸamasında gerekli gözetimler yapılmalıdır.
Endüstriyel gözetimler, önemli iÅŸlevler içeren kapsamlı bir süreçtir. Bu gözetimler temelde ÅŸunları içerir:
- Gözetimler sırasında referans alınacak ürün kalite standartlarının belirlenmesi. Dokümantasyon, kalite yönetim süreçlerinin önemli bir parçasıdır. Gözetim süreçleri, gözetimler sırasında uyulması gereken ürün kalite standartları konusunda rehberlik eder. Tüm kalite yönetimi faaliyetlerini belgelemek, iÅŸletmenin en iyi uygulamalara ve kalite kültürüne olan baÄŸlılığını gösterir.
- Anlaşılması ve takip edilmesi kolay gözetim iÅŸ akışlarının geliÅŸtirilmesi. Gözetim iÅŸ akışları basit olmalıdır. Gözetim iÅŸ akışının basitliÄŸi, iÅŸletmenin üretkenliÄŸini önemli ölçüde arttırır ve gözetim süreci döngü süresini azaltır.
- Düzeltilebilecek ürün kalitesi sorunları için sınırlama prosedürlerinin tanımlanması. Ürün kalitesi sorunlarından bir kısmı kolayca çözülebilir. Bu kaynak israfının önlenmesini saÄŸlar. Tek yapılması gereken bu tür ürünler için muhafaza prosedürlerini tanımlamaktır.
- Hatasız gözetimler saÄŸlamak için kullanılan ekipman ve cihazların düzenli aralıklarla kalibre edilmesi. Üretim ekipmanı gibi, kontrol ekipmanının da kalibre edilmesi gerekir. Bu ÅŸekilde hizmetlerin doÄŸruluÄŸu ve verimliliÄŸi korunur.
- DüÅŸük kaliteli ürünleri azaltmak için gözetim sürecinin kaynağında kolaylaÅŸtırılması. Gözetimler sadece nihai ürün kalite kontrolü deÄŸildir. Gözetimleri en başından itibaren kolaylaÅŸtırmak, düÅŸük kaliteli ürünlerin azaltılmasına yardımcı olabilir.
- Üretim zorluklarını yönetmek için en iyi uygulamalar konusunda çalışanların eÄŸitilmesi. Ä°ÅŸletmeler, faaliyetlerini daha etkin ve verimli bir ÅŸekilde yerine getirebilmek için çalışanlarını sürekli olarak bu gereksinimler konusunda eÄŸitmek zorundadır.
- Olumsuzlukların ve tespitlerin yönetime raporlanması. Ä°ÅŸletme yönetimi bu sayede bilinçli iÅŸ kararları verebilir. Ayrıca, mevcut denetim süreçlerini ve uygulamalarını düzene koyabilir ve güncelleyebilir.
- Uygunluk gerekliliklerine uygun olarak denetimlerin standart hale getirilmesi. Yürürlükteki düzenleyici standartlara uygun olarak üretimin her aÅŸaması için standartlaÅŸtırılmış denetimler, minimum uyum sorunları saÄŸlar. Aynı zamanda kuruluÅŸta kalite ve sürekli iyileÅŸtirme kültürü teÅŸvik edilir.
- Denetim süreci deÄŸiÅŸikliklerinin üretim döngüsü üzerinde minimum etki yapmasının veya hiç etkisi olmamasının saÄŸlanması. Gözetim süreçlerinin oluÅŸturulması tek seferlik bir iÅŸ deÄŸildir. En iyi kalitede sonuçları saÄŸlamak için bu süreçlerin de sürekli iyileÅŸtirilmesi gerekir. Ancak deÄŸiÅŸiklik uygulamasını verimli ve kolay hale getirmek gerekir. Özellikle üretim hacmi yüksek olduÄŸunda, gözetim ile ilgili tüm iÅŸlevleri yönetmek kolay deÄŸildir.
Sektörel gözetim hizmetleri kapsamında verilen baÅŸlıca endüstriyel gözetim hizmetleri, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla ÅŸunlardır:
- Kantar gözetimi
- Draft / ullage survey
- Numune alımı
- Analizlere nezaret edilmesi
- Hasar gözetimi
- Mühürleme / mühür açma gözetimi
KuruluÅŸumuz tarafından çeÅŸitli sektörlerdeki iÅŸletmeler için, endüstriyel gözetim hizmetleri çerçevesinde, yukarıda sayılanlar dışında çok çeÅŸitli gözetim hizmetleri verilmektedir.