Elektrikli ekipman, üretici firmalar tarafından her zaman optimum sıcaklık aralığında çalıştırılmak üzere tasarlanmaktadır. Bu aralık, ekipmanın güvenilirliğinin, performansının, verimliliğinin ve fiziksel bütünlüğünün korunmasını sağlayacak iklim koşullar ile belirlenmektedir. Daha yüksek sıcaklıklarda, ekipmanın verimi düşmekte ve bileşen hasarı veya arızalar ortaya çıkmaktadır. Örneğin, modern bir değişken frekanslı sürücü, genel olarak yüzde 93 ila 97 arasında bir verime sahiptir ve 40 derecenin altında çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Amaçlanan en yüksek çalışma sıcaklığının üzerindeki her derece artışı için, verimlilik yüzde 2 oranında düşmektedir. Değişken frekanslı sürücü teknolojisi, alternatif akım bir motorun hız ve tork kontrolüne izin vermektedir.
Yüksek çalışma sıcaklığı, artan ekipman arızası riskine ilave olarak, düşen güvenilirlik ve kullanım ömrü yüzünden uzun vadeli maliyetlere de yol açmaktadır. Bir işletme için bu, sık bakım gerektirme, bileşen arızaları, yedek parça sıkıntısı ve bazı durumlarda tüm sistemin değiştirilmesiyle ilgili beklenmedik maliyetler demektir.
Kısaca bir elektrikli ekipmanın ömrü ve arızasız çalışması, ortam sıcaklığı ve çalışma modu tarafından büyük ölçüde belirlenmektedir. Her bir bileşen veya elektrikli ekipman, üretici firma tarafından belirlenen kendi maksimum çalışma sıcaklığına sahiptir.
Birçok uygulamada, yüksek çalışma sıcaklığı ekipmanın çalışması için potansiyel tehlikeleri arttırmaktadır. Yüksek iç ısı ile ilgili yaygın risklerden birkaçı şunlardır:
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, çevre analizleri çerçevesinde, endüstriyel üretim, yüksek sıcaklıkta çalışma test hizmetleri de vermektedir.
Çevreye duyarlı analizler, çevre bilincine sahip hedef kitleye hitap ederek markayı doğru segmentlere ulaştırır.
Çevre yönetmeliklerine uygunluk, işletmelerin hukuki gereklilikleri yerine getirmesine ve cezai risklerden kaçınmasına yardımcı olur.
Çevresel etkilerin minimize edilmesi, kaynak kullanımını optimize ederek verimliliği ve kârlılığı artırır.
Çevre analizleri, olası çevresel zararlara karşı riskleri önceden tespit ederek azaltılmasına olanak tanır.
Çevre analizleri, çevre dostu yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır ve sektördeki gelişmeleri takip eder.
Çevresel analizler, sektördeki çevre dostu standartların belirlenmesine katkı sağlar, böylece kaliteli ve güvenli ürünler üretilir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu