EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Enerji Bakanlığı (DoE) Pil Testi ve Sertifikasyonu

Amerika Birleşik Devletleri’nde satılacak veya dağıtılacak pil şarj cihazı sistemlerinin zorunlu Enerji Bakanlığı (DoE) düzenlemelerine uygun olması gerekmektedir.

Pil şarj cihazları, pillerle çalışan tüm konut veya ticari cihazlar tarafından kullanılır. Federal yönetmelikler yasasında (CFR) tanımlandığı üzere pil şarj cihazı, diğer tüketici ürünlerine yerleştirilmiş pil şarj cihazları dahil olmak üzere, tüketici ürünlerine yönelik pilleri şarj eden bir cihaz anlamına gelir. Pil şarj cihazı kullanan cihazların başında cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, iki yönlü telsizler ve acil durum yedekleme aydınlatması gelir.

Esasen pil şarj cihazları halihazırda üç modda (pilsiz, bakım ve aktif) çalışır. Pilsiz modda, şarj cihazı takılıdır ancak pile bağlı değildir. Bakım modunda şarj cihazı fişe takılır ve tamamen şarj edilmiş olan pile bağlanır. Aktif modda ise şarj cihazı şarj edilen pile takılır ve bağlanır. Fiili kullanım sırasında enerji tasarrufu sağlamak amacı ile pil şarj cihazlarının her üç çalışma modunda da verimli olması beklenir. Her modda harcanan süre, ürünler arasında önemli ölçüde farklılık gösterir. Bu bakımdan çalışmalar, ürünlerin genellikle üç çalışma modundan birinde veya tümünde verimsiz olduğunu gösterir.

Gerçek kullanım sırasında enerji tasarrufu sağlamak için, her modda harcanan süre ürünler arasında ve belirli bir ürünün kullanıcıları arasında önemli ölçüde farklılık gösterdiğinden, pil şarj cihazlarının her üç çalışma modunda da verimli olması önemlidir.

Enerji Bakanlığı (DoE), ABD’de üretilen veya ithal edilen tüm ürünlerin verimli çalışacak ve daha az enerji israf edecek şekilde tasarlanmasını sağlamak için CFR 429’da sertifikasyon, uyumluluk ve yaptırıma ilişkin düzenlemeler oluşturmuştur. Pil şarj cihazları veya yerleşik pil şarj cihazı sistemlerine sahip ürünler üreten veya satan firmalar, ürünlerinin ABD’de satılabilmesi veya dağıtılabilmesi için Enerji Bakanlığı’nın (DoE) enerji tasarrufu standartlarına uygun olması gerekir.

Gelişmiş laboratuvarlar, pil şarj cihazı üreticilerinin ve distribütörlerinin karmaşık DoE düzenlemelerini anlamalarına, gerekli testleri gerçekleştirmelerine ve zorunlu test yöntemine uygunluğu sağlamalarına yardımcı olmaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında batarya testleri kapsamında, Enerji Bakanlığı (DoE) pil testi ve sertifikasyonu hizmetleri de bulunmaktadır.

 

IEC 62133 Alkali veya Diğer Asit Olmayan Elektrolitler İçeren İkincil Hücreler ve Piller - Taşınabilir Uygulamalarda Kullanılmak Üzere Taşınabilir, Sızdırmaz İkincil Hücreler ve Bunlardan Yapılan Piller İçin Güvenlik Kuralları UL 1642 Lityum Piller Pil Testi ve Sertifikasyonu UL 2054 Evsel ve Ticari Piller UN/DOT 38.3 Lityum İyon Piller İçin Nakliye Testi Enerji Bakanlığı (DoE) Pil Testi ve Sertifikasyonu IEC 61960 Alkalin veya Diğer Asit Olmayan Elektrolitler İçeren İkincil Hücreler ve Piller - Taşınabilir Uygulamalar İçin İkincil Lityum Hücreler ve Piller IEEE 1625-2008 Çok Hücreli Mobil Bilgi İşlem Cihazlarına Yönelik Şarj Edilebilir Piller IEEE 1725-2021 Cep Telefonları İçin Şarj Edilebilir Piller GR 4228 Güvenlik ve Performans Gereksinimlerine Dayalı Telcordia Valf Düzenlemeli Kurşun Asit (VRLA) Pil Dizisi Sertifikasyon Seviyeleri GR 3150 İkincil Susuz Lityum Piller İçin Telcordia Genel Gereksinimleri GR 3168 Telekomünikasyon Kullanımına Yönelik Nikel Metal Hidrit (NiMH) Pil Sistemlerine İlişkin Telcordia Genel Gereksinimleri GR 3020 Telcordia Tesis Dışındaki (OSP) Nikel Kadmiyum (NiCd) Piller İçin Genel Gereksinimler IEC 61959 Alkali veya Diğer Asit Olmayan Elektrolitler İçeren İkincil Hücreler ve Piller - Sızdırmaz Portatif İkincil Hücreler ve Piller İçin Mekanik Testler IEC 60896-11 Sabit Kurşun-Asit Bataryalar - Bölüm 11: Havalandırmalı Tipler - Genel Gereksinimler ve Test Yöntemleri IEC 60896-21 Sabit Kurşun-Asit Bataryalar - Bölüm 21: Valf Ayarlı Tipler - Test Yöntemleri IEC 60896-22 Sabit Kurşun-Asit Bataryalar - Bölüm 22: Valf Ayarlı Tipler - Gereksinimler IEC 62133 Alkali veya Diğer Asit Olmayan Elektrolitler İçeren İkincil Hücreler ve Piller - Taşınabilir Uygulamalarda Kullanılmak Üzere Taşınabilir, Sızdırmaz İkincil Hücreler ve Bunlardan Yapılan Piller İçin Güvenlik Kuralları SAE J2380-2009 Elektrikli Araç Akülerinin Titreşim Testi VZ.TPR.9802 Valf Düzenlemeli Kurşun Asit (VRLA) Akü Kalifikasyon Testi Gereksinimleri Pil Güvenlik Testi Pil Performans Testi Pil Yangını ve Kötüye Kullanım Testi Pil Sertifikasyon Programı

Enerji Bakanlığı (DoE) Pil Testi ve Sertifikasyonu Yararları


Riskleri Azaltır

Batarya güvenliği testleri, enerji depolama sistemlerindeki potansiyel riskleri belirler ve minimize eder.

Gıda Güvenliğini Artırır

Enerji kesintilerini engelleyen güvenilir batarya çözümleri, gıda üretim ve depolama süreçlerinde kaliteyi artırır.

Süreç İyileştirmesi

Batarya performansının optimize edilmesi, üretim süreçlerinde enerji verimliliğini artırarak daha sürdürülebilir bir üretim sağlar.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Batarya teknolojilerindeki yenilikler, daha güçlü, uzun ömürlü ve çevre dostu enerji çözümleri sunar.

Güvenilirlik Artışı

Uzun ömürlü ve güvenilir bataryalar, enerji sistemlerinde daha az arıza ve bakım gereksinimi sağlar.

Maliyetleri Azaltır

Enerji verimli bataryalar, daha az enerji ile daha uzun süreli kullanım sağlar, bu da enerji maliyetlerini düşürür.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu