EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Etki Analizi

Genel olarak, birçok işletme, tanımlanmış değişiklik prosedürleri yönetimi yoluyla operasyonel değişiklikleri ele alırken katı bir rejim izler. Ancak deneyimler, çok sayıda işletmenin bu tür gereklilikleri mevcut bir değişiklik yönetimi sürecini sınırlı kullanarak uyguladığını göstermektedir. Böyle bir uygulama, bu değişikliklerin operasyonel güvenlik üzerinde sahip olabileceği gerçek etkinin göz ardı edilmesi riskini artırır. Bir değişikliğin güvenlik esaslı sistem üzerinde herhangi bir etkisinin olup olmadığına ilişkin karar, sadece bir işlevsel güvenlik etki değerlendirmesi gerçekleştirildikten sonra tanımlanmalıdır.

İşlevsel güvenlik etki değerlendirmeleri, belirli bir güvenlik işlevinde yapılan bir değişikliğin güvenlikle ilgili sistemdeki veya diğer ilgili kontrol sistemlerindeki diğer işlevler üzerindeki etkisini ve bunun koruma katmanlarına risk azaltma tahsisi üzerindeki etkisini belirleme aracı olarak işlev görür. Şu sayılanlar için işlevsel güvenlik ve bütünlük ile ilgili herhangi bir değişikliği belirleme mekanizmasını sağlar:

  • Donanım gereksinimleri
  • Yazılım gereksinimleri
  • Uygulama programı
  • Test ve doğrulama gereklilikleri
  • Uygun kaynaklar
  • Uygulama zamanı ve programı
  • Çözüm maliyeti

Önerilen çözümün veya değişikliğin uygulanması için herhangi bir ilave gereksinim olup olmadığını tespit etmek için, işlevsel güvenlik etki değerlendirme süreci ve ayrıntılı analizler bunları ortaya çıkarır.

Güvenli bir ürün, ürünün normal veya makul olarak öngörülebilir kullanımı ve tüketiciler için yüksek düzeyde koruma sağlama ihtiyacı dikkate alındığında, risk içermeyen veya kabul edilebilir minimum düzeyde risk içeren bir üründür.

Bu nedenle, ürünün tüm özellikleri, nasıl sunulduğu, birlikte kullanılması muhtemel diğer ürünler üzerindeki etkisi ve kullanırken risk altındaki tüketiciler (özellikle çocuklar ve yaşlılar) dikkate alınarak neyin güvenli olduğu belirlenir.

Birçok ürün sektörü için, bu ürünler için geçerli olan daha ayrıntılı güvenlik gerekliliklerini ortaya koyan, örneğin oyuncaklar, elektrikli eşyalar ve makineleri kapsayan özel güvenlik yasal düzenlemeleri çıkarılmıştır. Bu düzenlemeler genel olarak hem tüketiciler hem de ticari ürünler için geçerlidir ve aynı güvenlik kriterlerini ortaya koymaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen ürün güvenliği hizmetleri arasında etki analizi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Etki Analizi Yararları


Maliyetleri Azaltır

Güvenlik sorunlarının önlenmesi, geri çağırma ve ürün hatası maliyetlerini azaltarak tasarruf sağlar.

Gıda Güvenliğini Artırır

Gıda güvenliği odaklı hizmetler, güvenli ve sağlıklı ürünler sunulmasını sağlayarak halk sağlığını korur.

Hedef Kitleyi Belirler

Güvenli ürünlerin sunulması, firmanın hedef kitlesini daha iyi tanımlamasına yardımcı olur.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Güvenli ürün sağlama taahhüdü, çalışanların işlerine olan bağlılığını ve motivasyonunu yükseltir.

Rekabet Avantajı Sunar

Ürün güvenliği standartlarına uyum, firmayı sektörde öne çıkararak rekabet avantajı sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Ürün güvenliği standartlarına uyum, firmanın uluslararası pazarda tanınırlığını ve saygınlığını artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu