Etil alkol ve tahıl alkolü olarak da adlandırılan etanol, berrak, renksiz bir sıvıdır ve bira, şarap veya brendi gibi alkollü içeceklerin bir bileşenidir. Etanol, bitki fermantasyonunun doğal bir yan ürünüdür ve etilenin hidrasyonu yoluyla üretilir.
Etanol, suda ve diğer organik bileşiklerde kolaylıkla çözünebildiğinden, kişisel bakım ve güzellik ürünleri, boyalar, vernikler ve yakıt dahil olmak üzere bir dizi ürünün bir bileşenidir.
Etanol, kişisel bakım ürünlerinde büzücü ve koruyucu olarak kullanılabilir. Boya dahil bazı ev ürünlerinde solvent olarak kullanılır. Amerika Birleşik Devletleri’nde çoğu benzin, araçların performansını artırmak için etanol içerir.
Bir gıda katkı maddesi olarak etanol, gıda boyasını eşit şekilde dağıtmak ve gıda ekstraktlarının lezzetini arttırmak için kullanılır. Etanol alkolün çok saf bir formu olduğundan gıdalardaki kullanımı FDA tarafından düzenlenmektedir. FDA, etanolü gıda ürünlerinde kullanım için genel olarak güvenli olarak tanınan bir madde olarak etiketlemiştir.
Bir gıda katkı maddesi olarak etanol, gıda boyasının eşit şekilde dağılmasına yardımcı olur ve gıda ekstraktlarının lezzetini artırır. Örneğin, yaygın bir gıda aroması olan vanilya özütü, vanilya çekirdeklerinin etanol ve sudan oluşan bir çözelti içinde kürlenerek ve işlenerek yapılır. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), vanilyanın yalnızca alkol veya etanol bazlı olması durumunda ekstrakt olarak adlandırılmasına izin vermektedir.
Alkollü dolgulu meyveler ve şekerler, etanol içeren gıdalara örnektir. Bazı gıda ürünleri, tatlandırıcı ve muhafaza için damıtılmış alkollü içkiler kullanılırsa etanol içerebilir. Etil alkol, şarap, bira ve likör gibi alkollü içeceklerin yapımında kullanılır.
Etanol genelde mısır tanesindeki nişastanın fermantasyonu ile üretilir. Biyorafineriler, tahılları, içecek ve gıda atıklarını, selülozik biyokütleyi ve diğer hammaddeleri yüksek oktanlı etanole dönüştürmek için en son teknolojileri kullanır.
Gıdalarda alkol içeriğinin belirlenmesi amacı ile esas olarak gaz kromatografisi kütle spektrometresi yöntemi kullanılarak etanol konsantrasyonu analiz edilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen gıda ve yem analizleri hizmetleri arasında, fiziksel ve kimyasal analizler kapsamında alkol analizleri de bulunmaktadır.
Potansiyel sağlık risklerini tespit ederek, ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlar.
Test süreçleri sayesinde olası hatalı üretimler ve geri çağırmalar önlenerek maliyetler düşürülür.
Yasal düzenlemelere uygunluk sağlanarak, ürünlerin güvenli ve hukuki açıdan geçerli olmasına katkı sağlanır.
Besin güvenliği ve kalite testleri, sektördeki yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olur.
Test süreçleri, ürünlerin kalite ve güvenlik standartlarına uygun olmasını sağlayarak sektördeki en iyi uygulamaları oluşturur.
Ürünlerin güvenli bir şekilde üretildiği ve doğrulandığı ortamlar, çalışanların motivasyonunu artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu