Sakkaritler olarak da bilinen karbonhidratlar vücuda enerji sağlar. Her gram karbonhidrat 4 kalori sağlar. Vücut, karbonhidratları beyin ve kaslar için birincil enerji kaynağı olan glikoza dönüştürür. Karbonhidratlar, vücudun daha büyük miktarlarda ihtiyaç duyduğu besin maddeleri olan üç makro besin öğesinden biridir. Diğer makro besinler protein ve yağlardır. Proteinler gram başına 4 kalori, yağlar ise gram başına 9 kalori sağlar.
Genellikle insanların günlük toplam kalorilerinin yüzde 45-65’ini karbonhidrat şeklinde tüketmeleri önerilir. Ancak karbonhidrat ihtiyaçları vücut büyüklüğü, aktivite seviyeleri ve kan şekeri kontrolü gibi birçok faktöre bağlıdır.
Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), insanların 2000 kalorilik bir diyette her gün 275 gram karbonhidrat almasını önermektedir. Buna gıda etiketlerinde listelenen diyet lifi, toplam şeker ve ilave şekerler dahildir.
Gıdalardaki karbonhidratlar şunla dahil olmak üzere çeşitli formlarda bulunur:
Diyet lifi düzenli bağırsak hareketlerini desteklemeye yardımcı olur, kan şekerini ve kolesterolü düşürür ve kişinin kalori alımını azaltmaya yardımcı olabilir. FDA, insanların 2000 kalorilik bir diyette günde 28 gram diyet lifi almasını önermektedir.
Besin değeri analizleri, gıdanın besin içeriğinin belirlenmesi işlemidir. Gıdanın kimyasal bileşimi, işlenmesi, kalite kontrolü ve kontaminasyonu hakkında bilgi sağlayan analitik kimyanın hayati bir parçasıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen gıda ve yem analizleri hizmetleri arasında, fiziksel ve kimyasal analizler kapsamında enerji, karbonhidrat ve besin değeri analizleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin sağlık açısından doğruluğu ve güvenliği test edilerek, marka güvenilirliğini artırır.
Global sağlık ve güvenlik standartlarına uyumlu ürünler, uluslararası pazarda markanın tanınırlığını artırır.
Besin güvenliği ve kalite testleri, sektördeki yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olur.
Test süreçleri, ürünlerin kalite ve güvenlik standartlarına uygun olmasını sağlayarak sektördeki en iyi uygulamaları oluşturur.
Test süreçleri sayesinde olası hatalı üretimler ve geri çağırmalar önlenerek maliyetler düşürülür.
Potansiyel sağlık risklerini tespit ederek, ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu