Fonksiyonel güvenlik ya da işlevsel güvenlik, otomatik korumaya bağlı olan bir sistem veya ekipman parçasının genel güvenliğinin bir parçasıdır. Bu otomatik koruma sistemi, başarısızlığa karşı öngörülebilir tepkilere sahip olmalıdır. Buna insan hataları, donanım arızaları ve operasyonel veya çevresel stres dahildir. Güvenlik standartları bunun olmasını sağlamak için tasarlanmıştır.
Güvenlik önemlidir ve yazılımlar, otomobiller, uçaklar ve tıbbi cihazlar gibi güvenlik açısından kritik ürün geliştirmede giderek daha fazla kullanılmaktadır. Bu yazılımın güvenli, emniyetli ve güvenilir olması gerekir. Bu nedenle, çeşitli sektörlerde gömülü sistem geliştiricileri için tasarlanmış güvenlik standartları bulunmaktadır. Bu standartlar riski ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bu risk, fiziksel yaralanma veya insanların genel sağlığına zarar verebilir. Her riski azaltmak için bir güvenlik fonksiyonuna ihtiyaç duyulmaktadır.
Güvenlik açısından kritik birkaç endüstrinin, güvenlik standartlarına uyması gerekir. DO-178C gibi bazı güvenlik standartları, güvenli yazılım geliştirme süreçlerine odaklanır. Bu standart, sivil hava uygulamaları için yazılım sistemlerinde doğruluk ve sağlamlığı sağlamak amacı ile tüm yazılım yaşam döngüsünü kapsayan resmi bir süreç standardıdır. Diğer standartlar sistem güvenliği gereksinimlerine odaklanır.
Bir ürünün işlevsel olarak güvenli olduğunu beyan etmek için yerine getirilmesi gereken birkaç temel standart şunlardır:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen endüstriyel gözetim hizmetleri arasında, fonksiyonel güvenlik hizmetleri de bulunmaktadır.
Tedarikçi firmaların yasal mevzuatlara uygunlukları, işletmenin yasal risklerini azaltır ve güvenliğini sağlar.
Sürekli izleme ve geri bildirim, tedarik süreçlerini daha etkin hale getirerek işletme verimliliğini artırır.
Kaliteli ve güvenli ürünlerin tedarik edilmesi, işletmenin pazar içinde öne çıkmasını ve rekabetçi konumunu güçlendirir.
Güvenilir tedarikçilerle yapılan işbirliği, işletmenin marka değerini yükseltir ve sektördeki konumunu güçlendirir.
Tedarikçi firmaların belirlenen kalite ve güvenlik standartlarına uygunluğunun sürekli izlenmesi, işletme güvenliğini sağlar.
Küresel kalite ve güvenlik standartlarına uygunluk, tedarikçi firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu