EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri

FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri

Ford Motor Company (FORD) tarafından geliÅŸtirilen “FORD FLTM BO 116 Ä°ç hava ÅŸartlarına dayanıklılık” standardında kontrollü bir ışık ÅŸiddeti su / hava soÄŸutmalı ksenon ark kullanarak, simülasyonlu hava koÅŸullarının iç kaplama malzemeleri üzerindeki etkilerini tespit etmeye yönelik bir test yöntemi tanımlanmaktadır.

Açıklanan test yöntemi, Otomotiv Mühendisleri DerneÄŸi (SAE) tarafından geliÅŸtirilen “SAE J 2412-2015 Kontrollü ışınım xenon-arc aparatı kullanılarak otomotiv iç trim bileÅŸenlerinin hızlandırılmış maruz kalması” standardını tamamlayıcı özelliktedir. Bu standartta açıklanan test yöntemi çeÅŸitli otomotiv iç kaplama bileÅŸenlerinin hızlandırılmış ÅŸekilde maruz bırakılması için kullanılan, kontrollü bir ışınım, ksenon ark aparatının çalışma prosedürlerini kapsar.

Ksenon lambaları kullanarak simüle edilmiÅŸ güneÅŸ ışığını kullanan bu yöntem, en popüler ve yaygın bir hızlandırılmış yaÅŸlandırma test yöntemidir. Esasen bir malzeme veya ürünün gerçek yaÅŸam performansını test etmek için, hizmet sırasında maruz kalması beklenen koÅŸullara göre test edilmesi gerekir.

Ford Motor Company (FORD) tarafından geliÅŸtirilen “FORD FLTM BO 116-03 Ä°ç döÅŸeme sisleme özellikleri” standardında ise, iç döÅŸeme sisleme özelliklerini belirlemeye yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır.

Açıklanan test yöntemi, Otomotiv Mühendisleri DerneÄŸi (SAE) tarafından geliÅŸtirilen “SAE J 1756-2006 Otomotiv içi malzemelerinin buÄŸulanma özelliklerinin belirlenmesi” standardına dayanmaktadır. BU standartta tanımlanan uygulama, otomobillerde ve diÄŸer araçlarda kullanılan iç malzemeler için ÅŸu iki test yöntemini kapsamaktadır:

  • Bir cam yüzey üzerinde hafif saçılan bir tortu (sis) oluÅŸturma eÄŸilimini belirleme
  • Alüminyum folyo üzerinde ölçülebilir bir tortu (kütle) oluÅŸturma eÄŸilimini belirleme

Aslında SAE J 1756 standardı, gravimetrik ve fotometrik test yöntemleri içermektedir ve test koÅŸullarının sınırları dahilinde cam veya alüminyum folyo yüzeylerdeki sis yoÄŸuÅŸmasının ölçümü için geçerlidir.

Araçlarda kullanılan plastik, kumaÅŸ, kauçuk veya deri gibi malzemeler yüksek sıcaklıklarda buharlaÅŸarak ön camda yoÄŸunlaÅŸmakta ve bir sis oluÅŸturmakta, bu ise sürüÅŸü riske sokmaktadır.

KuruluÅŸumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaÅŸanan geliÅŸmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliÅŸtiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Ä°ÅŸletmelere verilen çeÅŸitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında FORD FLTM BO 116-01 ve FORD FLTM BO 116-03 standartlarına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Termal Şok Testi Tuz Püskürtme Testi Soğuk ve Kuru Isı Testleri Nemli Isı (Döngüsel) Testi Toz Testi Giriş Koruması Testi (IP Testi) Termal Yaşlandırma Testi Nem Şartlandırma IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri JSS 55555 Antifungal Test - Elektronik ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı JIS Z2371 Nötr Tuz Püskürtme Testi Yöntemleri ISO 16750-3 Karayolu Araçları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 3: Mekanik Yükler ISO 16750-4 Karayolu Taşıtları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 4: İklimsel Yükler JIS D0203 Otomobil Parçaları İçin Nem, Yağmur ve Püskürtme Testi Yöntemi ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ISO 16474-3 Boyalar ve Vernikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar DIN 75220 Güneş Enerjisi Simülasyon Sistemlerinde Araç Bileşenlerinin Eskitilmesi DIN 67530 Boya Kaplamaların ve Plastiklerin Düz Yüzeylerinin Parlaklık Değerlendirmesi İçin Bir Araç Olarak Reflektometre FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri

FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri Yararları


Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre testleri, çevresel sürdürülebilirliği destekler ve kaynakların verimli kullanılmasına yardımcı olur.

Hukuki Uyum SaÄŸlar

Çevre testleri, yerel ve uluslararası çevre mevzuatlarına uyumu garanti eder ve hukuki sorunları engeller.

Riskleri Azaltır

Çevre testleri, ürünlerin çevreye zararlı olabilecek etkilerini tespit ederek olası riskleri ortadan kaldırır.

Gıda Güvenliğini Artırır

Çevre testleri, gıda üretiminde kullanılan malzemelerin çevre dostu olup olmadığını kontrol ederek güvenliği artırır.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler, müşterilerin güvenini kazanır, bu da müşteri memnuniyetini artırır.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Çevresel sorumluluk bilinci, çalışanların işletmeye olan bağlılıklarını artırır ve motivasyonlarını yükseltir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika BaÅŸvurusu