EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Formaldehit Testi

Formaldehit, yapı malzemeleri ve birçok ev ürününün yapımında kullanılan renksiz ve güçlü kokulu bir gazdır. Doğal bir kimyasal madde olan formaldehit, reçine haline getirilerek, üretimden sonra tekstil ürünlerine belli nitelikler kazandırmak için yapılan işlemlerde (terbiye) kullanılmaktadıır. Ayrıca tekstil ürünlerinde kırışıklık ve buruşma direncini arttırmak için de formaldehit kullanılmaktadır. Formaldehit aynı zamanda bazı boyaların kumaşlara daha iyi nüfuz etmesine yardımcı olmaktadır.

İnsanlar formaldehit gazına, genel olarak solumak suretiyle maruz kalmaktadır. Sıvı formu cilt üzerinden emilebilir. Solunan formaldehitlerin çoğu ağız, burun, boğaz ve solunum yollarında bulunan hücreler tarafından parçalanır. Buylece sadece üçte birinden daha az bir kısmı kana karışmaktadır. Formaldehit normalde havada düşük seviyelerde (milyonda 0,03 parçadan daha az) bulunmaktadır. Formaldehit içeren malzemeler, bunu gaz veya buhar şeklinde havaya salmaktadır. Otomobil egzozu, dış havadaki formaldehitin başlıca kaynağıdır.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda formaldehitin kansere neden olduğu belirlenmiştir. Tıbbi ve mesleki ortamlarda nispeten yüksek miktarlarda formaldehite maruz kalan insanlarda bazı kanser türleri tespit edilmiştir. Ancak küçük miktarlara maruz kalmanın etkisi çok azdır.

Formaldehit havada milyonda 0,1 parçadan daha yüksek seviyelerde ise, bazı insanlarda şu sağlık problemlerine neden olmaktadır: gözlerin sulanması, gözlerde, burunda ve boğazda yanma hissi, öksürme, hırıltılı solunum, mide bulantısı ve cilt tahrişi.

Amerikan Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA), çalışanların maruz kalabilecekleri formaldehit miktarı için bazı sınırlamalar belirlemiştir (8 saatlik bir iş gününde ortalama olarak 0,75 ppm). Bir çalışanın maruz kalabileceği en yüksek konsantrasyon 2 ppm’dir

Gelişmiş laboratuvarlarda gerçekleştirilen formaldehit testlerinde başlıca şu standartlara uyulmaktadır:

  • TS EN ISO 14184-1 Tekstil - Formaldehit tayini - Bölüm 1: Serbest ve hidrolizlenmiş formaldehit (su ekstraksiyon metodu)
  • TS EN ISO 14184-2 Tekstil - Formaldehit tayini - Bölüm 2: Açığa çıkan formaldehit (buhar absorpsiyon metodu)
  • AATCC 112 Kumaştan formaldehit salımı için test yöntemi: kapalı kavanoz

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü kimyasal ve ekolojik test hizmetleri çerçevesinde, formaldehit testi hizmetleri de vermektedir.

 

Alerjik Dispers Boyarmaddeler Testi Alkilfenoller (AP) ve Alkilfenol Etoksilatlar (APE) Aminoazobenzen Testi Azo Boyarmadde Testi BHT İçeriği Testi Bisfenol-A Testi Biyosit Testi Dimethyl Fumarate (DMF ve DMFA) Testleri Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller (Asidik Ter Çözeltisinde) Elyaf Analizi ve Kalitatif Değerlendirme Elyaf Kompozisyonu Testi Fitalat Testi Formaldehit Testi Kalaylı Organik Bileşikler Testi Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Kanserojen Madde Testi Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Klorlu Organik Taşıyıcılar Koku Testi Kozmetiklerde Serbest Formaldehit Testi Krom (VI) Testi Çocuk Metal Aksesuarları ve Metal Ürünlerinde Kurşun Testi Metal Olmayan Çocuk Aksesuarlarında Kurşun Testi İplik Numarası Testi Lif Sayısı Testi Nem Oranı Testi Nikel Miktarı Testi O-Fenilfenol Testi Oyuncak Güvenliği (Parmak Boyaları) Pamukta Merserizasyon Perflorlanmış Tensidler (PFOS ve PFOA) Pestisit Testi pH Değeri pH Değeri, Fischer Çözeltisi Yöntemi Pigmentler ve Dolgu Maddeleri İçin Sulu Bir Süspansiyonun pH Değeri Testi Plastiklerde Kadmiyum Testi Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi Poliklorlu Bifeniller Primer Aromatik Aminler Testi PVC (Polivinil Klorür) Testi Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) TCMTB (2-Thiocyanomethylthio Benzothiazole) Testi Toksik Ağır Metaller Toplam Kurşun Miktarı Triklosan Testi Vinil Klorür Testi Organik Maddeler Testi Yağ Oranı Testi Yanmazlık Apresi Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Pamuk ve Polyester Hariç Sentetikler İçin) Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Polyester İçin)

Formaldehit Testi Yararları


Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürünlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Bu testler, çevre dostu uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar ve ekolojik sürdürülebilirliği destekler. Bu, toplumda olumlu bir imaj oluşturur.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik iyileştirmeler sağlar. Bu, işletmenizin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.

Olası Riskleri Azaltır

Kimyasal testler, potansiyel tehlikeleri belirleyerek riskleri yönetir. Bu, olumsuz olayların ve müşteri şikayetlerinin önüne geçer.

Yasal Uyum Sağlar

Kimyasal ve ekolojik testler, yasal düzenlemelere uyumu sağlar. Bu, olası hukuki sorunları minimize eder ve işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Uluslararası Standartlara Uyum Sağlar

Global kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı artırır ve yeni iş fırsatları sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu