Geminin taşınan yüke elverişli olması, soğutma tesisatı dahil olmak üzere, geminin eşya taşımada kullanılan ambarlarının, yükün kabulüne, korunmasına ve taşınmasına elverişli olmasını ifade eder.
Esasen yükün taşınmasında kullanılan gemi hem taşınacak eşya için hem de yapılacak yolculuk için elverişli durumda olmak zorundadır. Bu noktada nakliye firmasının sorumluluğu, taşımada kullanılacak olan geminin, denize, yola ve yüke elverişli halde bulunmasını sağlamaktır.
Gemi, genel donatımı, gövdesi, makineleri ve kazanı gibi temel ekipmanları bakımından, yolculuğun yapılacağı sularda karşılaşacağı tehlikelere karşı yükleri koruyabilecek bir yapıya sahipse, bu gemi denize elverişli kabul edilir. Dolayısıyla geminin denize elverişlilik durumu, yapılacak yolculuğun güzergahına göre değişen bir durumdur. Yola elverişli olan bir gemi aynı zamanda donanımı, yükleme durumu, yakıtı, kumanyası, gemi çalışanlarının sayısı ve yeterliliği ve yapılacak yolculuğun tehlikelerine karşı koyabilme gücü ile yakından ilgilidir.
Konteynerlerin uyumluluğu, bir konteynerin düzenleyici uygulamalar, yasal düzenlemeler ve ilgili standartlar ile uyumlu olmasını sağlamak için gereken politika ve uygulamaları ifade eder.
Herşeyden önce konteynerler, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından açıklanan şu özellikleri taşımak zorundadır:
Konteynerlerle çok sayıda yükün bir arada taşınması mümkün olmaktadır. Kuru yüklerin yanı sıra dökme yüklerin de taşımasında kullanılan konteynerler farklı kalıplarda üretilmektedir. Sıvı yükler için tank şeklini alabilen konteynerler yanı sıra eksi 25 dereceye kadar taşıma yapmayı mümkün kılan konteynerler de üretilmektedir. Konteynerler özelliklerine göre, kuru yük konteynerleri, dökme yük konteynerleri, izole konteynerler ve özel amaçlı konteynerler olarak sıralanabilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen deniz survey hizmetleri arasında gemi ve konteyner yüklemeye uygunluk kontrolü hizmetleri de bulunmaktadır.
Su altı ortamındaki verilerin doğru bir şekilde toplanması ve analizi, güvenilir sonuçlar elde edilmesini sağlar. Bu da firmanın güvenilirliğini artırır.
Su altı projelerindeki doğru analizler ve çözümler, firmanın uluslararası pazarda tanınırlığını artırır ve küresel ölçekte güven kazanmasını sağlar.
Su altı projelerindeki analizler, yasal düzenlemelere ve çevre standartlarına uyum sağlayarak hukuki sorunların önüne geçilmesini sağlar.
Su altı analizleri, projelerin her aşamasında verimli sonuçlar elde edilmesine olanak tanır, süreçlerin sürekli olarak iyileştirilmesi sağlanır.
Su altı projelerindeki gelişmeleri doğru bir şekilde analiz etmek ve önceden belirlemek, firmanın rekabetçi bir avantaj elde etmesine yardımcı olur, sektör içindeki konumunu güçlendirir.
Su altı koşullarının doğru bir şekilde incelenmesi ve yönetilmesi, projelerdeki maliyetlerin daha etkin bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur, gereksiz harcamalar önlenir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu