EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Gerilim Düşüşü Testi

Gerilim düşüşü, bir veya daha fazla fazdaki besleme voltajının referans voltajının yüzde 90 ila yüzde 1’i arasındaki bir değere ani bir şekilde düşmesi ve ardından kısa bir süre sonra voltaj toparlanmasıdır. Referans voltajı, nominal voltaj, beyan edilen voltaj veya düşme öncesi voltajdır.

Elektronik cihazların duyarlılığındaki gelişmelere rağmen, endüstriyel ekipman hala çeşitli büyüklük ve sürelerdeki voltaj düşüşlerine karşı savunmasız olabilir. Gerilim düşüşlerinin meydana gelmesi, modern elektronik ekipmanların hassasiyeti nedeniyle ciddi sayıda sorun yaratmaktadır.

Gerilim düşüşlerinin çeşitli sonuçları olmaktadır. Cihaz ve makineler çalışmayı durdurabilir ya da kontrol süreçleri aksayabilir. Frekans sürücüleri ve kontaktörler gibi hassas ekipmanlar voltaj düşüşlerinden özellikle hızlı bir şekilde etkilenir. Bu tür ekipmanlar genellikle üretim sürecinin merkezinde yer alan üretim ortamında bulunur. Bir düşüş tüm fabrikayı aniden durma noktasına getirebilir ve bu da büyük doğrudan ve dolaylı hasara yol açabilir. Gerilim düşüşlerinin etkilerinin büyüklüğü, gerilim düşüşünün seviyesine, gerilim düşüşünün süresine ve düşme frekansına büyük ölçüde bağlıdır.

Kısaca gerilim düşüşü, voltajdaki en az yüzde 10’luk ani kısa süreli düşüştür. Bir Avrupa standardı olan “EN 50160 Kamu elektrik şebekeleri tarafından sağlanan elektriğin voltaj özellikleri” standardına göre gerilim düşüşü şu şekilde tanımlanmaktadır: Voltajın aniden yüzde 90 ile yüzde 1 arasında bir değere düşmesi ve ardından kısa bir süre sonra eski haline dönmesi. Daldırma süresi 10 ms ile 1 dakika arasındadır ve düşmenin derinliği, düşme sırasındaki voltajın minimum etkin değeri ile kararlaştırılan değer arasındaki farktır. Genellikle daldırma süresi birkaç saniyedir. Düşüş 1 dakikadan uzun sürerse artık gerilim düşüşünden değil, kesintiden söz edilir.

Gerilim düşüşleri genellikle elektrik kesintilerinden kaynaklanır. Bu elektrik arızaları tesisin kendi tesisatında olabileceği gibi genel elektrik şebekesinde de meydana gelebilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektromanyetik girişim (EMI) ve elektromanyetik uyumluluk (EMC) testleri kapsamında, gerilim düşüşü test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

İletilen Emisyon Ölçümleri Yayılan Emisyon Ölçümleri İletilen Duyarlılık Ölçümleri Elektrostatik Boşaltma (ESD) Testi Elektriksel Hızlı Geçiş Testi Güç Frekansı Manyetik Alanı (PFMF) Testi Akım Harmonikleri Testi Geçici Bağışıklık Testi Gerilim Düşüşü Testi Gerilim Değişimi Testi Bindirilmiş Gerilim Testi Gerilim Yükselişi ve Düşüşü Testi Kısa Devre Koruması Testi Açık Devre Testi Aşırı Gerilim Testi Dalgalanma Testi Darbe Gerilimi Testi IEC 61851-21-2 Elektrikli Araç İletken Şarj Sistemi - Bölüm 21-2: Bir AC/DC Kaynağına İletken Bağlantı İçin Elektrikli Araç Gereksinimleri - Araç Dışı Elektrikli Araç Şarj Sistemleri İçin EMC Gereksinimleri IEC 62040-2 Kesintisiz Güç Sistemleri (UPS) - Bölüm 2: Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) Gereksinimleri IEC 60730 Otomatik Elektrik Kontrolleri IEC 62612 Besleme Gerilimi 50V’tan Yüksek Olan Genel Aydınlatma Hizmetleri İçin Kendinden Balastlı LED Lambalar - Performans Gereksinimleri IEC 62717 Genel Aydınlatma İçin LED Modülleri - Performans Gereksinimleri IEC 60255-1 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 1: Ortak Gereksinimler IEC 60255-26 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 26: Elektromanyetik Uyumluluk Gereksinimleri IEC 61131-2 Endüstriyel Proses Ölçümü ve Kontrolü - Programlanabilir Kontrolörler - Bölüm 2: Ekipman Gereksinimleri ve Testler IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri EN 50293 Karayolu Trafik Sinyal Sistemleri - Elektromanyetik Uyumluluk IEC 60669-2-1 Ev ve Benzeri Sabit Elektrik Tesisatları İçin Anahtarlar - Bölüm 2-1: Özel Kurallar - Elektronik Kontrol Cihazları CISPR 15 Elektrikli Aydınlatma ve Benzeri Ekipmanların Radyo Parazit Özelliklerinin Sınırları ve Ölçüm Yöntemleri ISO 11452-2 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 2: Emici Astarlı Korumalı Muhafaza ISO 11452-4 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 4: Donanım Uyarma Yöntemleri ISO 7637-2 Karayolu Taşıtları - İletim ve Bağlantıdan Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar - Bölüm 2: Yalnızca Besleme Hatları Boyunca Elektriksel Geçici İletim

Gerilim Düşüşü Testi Yararları


Kalite Yönetimi İyileşir

Elektronik cihazların dış ortamdan gelen parazitlere karşı dayanıklı olması, kalite yönetimi süreçlerini güçlendirir.

Maliyetleri Azaltır

Elektronik sistemlerin uyumlu çalışması, arıza ve onarım maliyetlerini azaltır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Parazitlerin cihaz performansını etkilemesini engelleyerek daha verimli ve karlı üretim süreçleri sağlanır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Parazitlere karşı dayanıklı yeni teknolojiler, yenilikçi çözümler sunarak sektördeki gelişmeleri destekler.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Elektronik cihazların küresel standartlara uygunluğu, uluslararası pazarda tanınırlık kazandırır.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Cihazların güvenilirliğinin artırılması, müşteri memnuniyetini sağlar ve güvenli kullanım ortamları sunar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu