EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Gerilim Testi (Damar ve Kablo)

Kablo testi genel olarak kablo uyumluluğunu belirlemek, kablolama kalitesini tespit etmek ve kablo işlevselliğinden emin olmak için yapılmaktadır. Bu testler ile çoğu zaman, kablolardaki bir arıza, gerçek bir probleme dönüşmeden önce ortaya çıkarılmaktadır. Öncelikle bir tesisteki tüm kabloların görsel olarak incelenmesi, bakırda korozyonun, izolasyonda çatlakların ve kablolarda nem ve benzeri olumsuz hasarların erken belirlenmesi açısından önemli olmaktadır. Kablo arızaları genelde maliyete ve elektrik kesintilerine neden olmaktadır. Kabloların ve bağlantıların iyi durumda olmasını sağlamak için kablo testlerine büyük talep gösterilmektedir. Olası arızaları hem tespit etmek hem de çözmek için bu testler hayati önem taşımaktadır. Gelişmiş laboratuvarlarda çeşitli kablo veya damar problemlerinin etkin bir şekilde ele alınmasına olanak tanıyan birçok farklı test yöntemleri uygulanmakta ve test ekipmanı kullanılmaktadır.

Voltaj testleri, yani gerilim testleri, bir sorun yaşamadan önce elektrikli ekipmanın düzgün çalıştığından emin olmak için mutlak yapılması gereken testlerdir.

Bir kablo damarı, kablonun yalıtılmış her bir iletkenidir. Damarlar, esas itibariyle kablonun iletken kısmı ve bunu çevreleyen yalıtkandan oluşmaktadır. Kablonun yalıtılmış her iletkenine damar denmektedir. Alçak gerilim ve zayıf akım kablo iletkenleri genelde bakırdan üretilmektedir. Bakır iletkenlerin, TS EN 13601, TS EN 13602 ve TS EN 60228 standartlarına göre üretilmesi gerekmektedir. Bakır, kalay kaplı bakır ve alüminyum iletkenler ile ilgili kesit ve maksimum direnç değerleri ise TS EN 60228 standardında yer almaktadır.

Kablolar ve içindeki damarlar için gerilim testlerinin yapılma amacı, test edilen kablonun bütünlüğünü doğrulamaktır. Kablo, testlerden geçmiyorsa, bu daha büyük problemlerin bir habercisi olmaktadır.

Esasen gerilim testleri sırasında kablonun iki ucu arasında bulunan elektrik potansiyel farkı ölçülmektedir. Genel olarak konutlarda kullanılan gerilim 220 volt, sanayide kullanılan gerilim ise 380 volttur. Hem insanların can güvenliğinin, hem de çevredeki maddi varlıkların mal güvenliğinin korunması için güvenlik testlerinin yapılması önemli olmaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen hizmetler arasında elektriksel güvenlik testleri çerçevesinde, gerilim testi (damar ve kablo) hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Gerilim Testi (Damar ve Kablo) Yararları


Hukuki Uyum Sağlar

Elektriksel güvenlik testleri, yerel ve uluslararası güvenlik yönetmeliklerine uyumu sağlar, bu da hukuki riskleri azaltır.

Standartların Belirlenmesi

Elektriksel güvenlik testleri, endüstriyel güvenlik standartlarının belirlenmesinde temel bir bileşen olup, sektördeki en iyi uygulamaların hayata geçirilmesine yardımcı olur.

Marka Değerini Artırır

Elektriksel güvenlik testlerinden başarıyla geçmek, markanın güvenilirliğini ve değerini artırır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Elektriksel güvenlik testleri, yenilikçi güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesine olanak tanır ve sektördeki ürün standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlar.

Süreç İyileştirmesi

Elektriksel güvenlik testleri, üretim süreçlerini gözden geçirme ve iyileştirme fırsatları sunarak verimliliği artırır.

Riskleri Azaltır

Elektriksel güvenlik testleri, elektriksel arızalar ve kazalar gibi riskleri en aza indirerek güvenliği artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu