EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Gerilim Yükselişi ve Düşüşü Testi

Gerilim yükselme gecikmesi ve düşme gecikmesi, bir devrenin tepki süresini ölçmek için kullanılan iki önemli parametredir. Bu iki değer, giriş voltajındaki bir değişiklikten sonra çıkış voltajının nihai değerinin belirli bir yüzdeye ulaşması için geçen süreyi ifade eder. Gerilim yükselme gecikmesi ve düşme gecikmesi, devreye bir adım giriş gerilimi uygulanarak ve çıkış geriliminin belirli bir eşiğe, genellikle nihai değerinin yüzde 10”u veya yüzde 90’ına ulaşması için geçen süre ölçülerek tespit edilir. Bu ölçümler, bir osiloskop veya özel bir voltaj yükselmesi ve düşme gecikmesi ölçüm cihazı kullanılarak yapılır.

Yükselme ve düşme süreleri, dalga formlarının tam genliğin yüzde 10’undan tam genliğin yüzde 90’ına (veya düşen dalga formları için tam tersi) gitmesi için gereken süredir.

Gerilim yükselme gecikmesini ve düşme gecikmesini etkileyen faktörler, devrenin kapasitansı ve direnci, kullanılan bileşenlerin türü ve kalitesi ve sıcaklıktır. Bu faktörler devrenin tepki süresinde değişikliklere neden olabilir ve ölçüm sırasında dikkate alınmalıdır.

Gerilim yükselme gecikmesinin ve düşme gecikmesinin ölçülmesi, bir devrenin düzgün çalışmasını sağlamak için önemlidir. İletişim sistemleri, dijital devreler ve güç elektroniği gibi birçok uygulamada çok önemli olan giriş voltajındaki değişikliklere devrenin tepkisinin hızını ve doğruluğunu belirlemeye yardımcı olur.

Gerilim yükselme gecikmesini ve düşme gecikmesini ölçmek için baş vurulan başlıca standartlar şunlardır:

  • Mikroelektronik endüstrisi için açık standartlar geliştirmede dünya lideri olan JEDEC tarafından geliştirilen “JEDEC JESD 51-3 Kurşunlu yüzeye montaj paketleri için düşük etkili ısı iletkenliği test kartı” standardı.
  • Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından geliştirilen “IEEE 1547.1 Dağıtılmış kaynakları elektrik güç sistemleriyle birbirine bağlayan ekipmanlar için IEEE standart uygunluk test prosedürleri” standardı.

Bunların dışında voltaj yükselme gecikmesi ve düşme gecikmesinin ölçümüne yönelik başka endüstri standartları da bulunmaktadır. Bu standartlar, doğru ve tutarlı sonuçlar sağlamak için test koşullarını, ekipmanı ve ölçüm yöntemlerini içermektedir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektromanyetik girişim (EMI) ve elektromanyetik uyumluluk (EMC) testleri kapsamında, gerilim yükselişi ve düşüşü testi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

İletilen Emisyon Ölçümleri Yayılan Emisyon Ölçümleri İletilen Duyarlılık Ölçümleri Elektrostatik Boşaltma (ESD) Testi Elektriksel Hızlı Geçiş Testi Güç Frekansı Manyetik Alanı (PFMF) Testi Akım Harmonikleri Testi Geçici Bağışıklık Testi Gerilim Düşüşü Testi Gerilim Değişimi Testi Bindirilmiş Gerilim Testi Gerilim Yükselişi ve Düşüşü Testi Kısa Devre Koruması Testi Açık Devre Testi Aşırı Gerilim Testi Dalgalanma Testi Darbe Gerilimi Testi IEC 61851-21-2 Elektrikli Araç İletken Şarj Sistemi - Bölüm 21-2: Bir AC/DC Kaynağına İletken Bağlantı İçin Elektrikli Araç Gereksinimleri - Araç Dışı Elektrikli Araç Şarj Sistemleri İçin EMC Gereksinimleri IEC 62040-2 Kesintisiz Güç Sistemleri (UPS) - Bölüm 2: Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) Gereksinimleri IEC 60730 Otomatik Elektrik Kontrolleri IEC 62612 Besleme Gerilimi 50V’tan Yüksek Olan Genel Aydınlatma Hizmetleri İçin Kendinden Balastlı LED Lambalar - Performans Gereksinimleri IEC 62717 Genel Aydınlatma İçin LED Modülleri - Performans Gereksinimleri IEC 60255-1 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 1: Ortak Gereksinimler IEC 60255-26 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 26: Elektromanyetik Uyumluluk Gereksinimleri IEC 61131-2 Endüstriyel Proses Ölçümü ve Kontrolü - Programlanabilir Kontrolörler - Bölüm 2: Ekipman Gereksinimleri ve Testler IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri EN 50293 Karayolu Trafik Sinyal Sistemleri - Elektromanyetik Uyumluluk IEC 60669-2-1 Ev ve Benzeri Sabit Elektrik Tesisatları İçin Anahtarlar - Bölüm 2-1: Özel Kurallar - Elektronik Kontrol Cihazları CISPR 15 Elektrikli Aydınlatma ve Benzeri Ekipmanların Radyo Parazit Özelliklerinin Sınırları ve Ölçüm Yöntemleri ISO 11452-2 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 2: Emici Astarlı Korumalı Muhafaza ISO 11452-4 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 4: Donanım Uyarma Yöntemleri ISO 7637-2 Karayolu Taşıtları - İletim ve Bağlantıdan Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar - Bölüm 2: Yalnızca Besleme Hatları Boyunca Elektriksel Geçici İletim

Gerilim Yükselişi ve Düşüşü Testi Yararları


Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Parazitlerin cihaz performansını etkilemesini engelleyerek daha verimli ve karlı üretim süreçleri sağlanır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Parazitlere karşı dayanıklı yeni teknolojiler, yenilikçi çözümler sunarak sektördeki gelişmeleri destekler.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Cihazların güvenilirliğinin artırılması, müşteri memnuniyetini sağlar ve güvenli kullanım ortamları sunar.

Süreç İyileştirmesi

Elektronik cihazların uyumlu çalışması, üretim süreçlerinde verimlilik sağlar ve süreç iyileştirmelerini destekler.

Kalite Yönetimi İyileşir

Elektronik cihazların dış ortamdan gelen parazitlere karşı dayanıklı olması, kalite yönetimi süreçlerini güçlendirir.

Rekabet Avantajı Sunar

Elektronik ürünlerin yüksek performansı, pazarda rekabetçi bir avantaj elde edilmesini sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu