Tarımsal üretimde gübre, bugün çok önemli girdilerden biridir. Eksik gübre kullanımı verim ve kalite kayıplarına neden omaktadır. Ancak fazla gübre kullanımı da, doğrudan veya dolaylı olarak insan sağlığını olumsuz etkilemekte ve ciddi çevresel risklere neden olmaktadır. Çiftçiler, verim kayıplarını önlemek için genelde uygulanması gerekenin üzerinde gübre kullanmaktadır. Gübrenin insan sağlığı ve çevre üzerindeki zararlı etkileri dikkate alınarak gelişmiş ülkelerde ve özellikle Avrupa’da bazı önlemler alınmaktadır. Bunun sonucunda gübre tüketimi, son yıllarda gelişmekte olan ülkelere doğru kaymıştır. Avrupa Birliği ülkelerinde azotlu gübre tüketimi önemli ölçüde düşmüştür.
Özellikle azotlu gübreler, bitkide nitrat olarak birikerek ve yeraltı sularına sızarak ciddi çevre sorunlarına neden olmaktadır. Her iki durumda da insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler söz konusudur. Ayrıca büyük miktarlarda nitrojen, azot oksit emisyonu ile atmosfere salınmakta ve bu da iklim değişikliklerine yol açmaktadır.
Gübrelerin bu zararlı etkilerini dikkate alarak, gelişmiş ülkelerin çoğu gübre kullanımını kısıtlayan düzenlemeler yapmıştır. Gelişmekte olan ülkelerde ise gübre tüketimi sürekli artmaktadır. Diğer yandan gübre kaynakları, tarımsal sistemlerde verimli bir şekilde kullanılmamaktadır ve bu verimsizlikler önemli bir ekonomik kayba neden olmaktadır.
Analitik kimya, maddenin bileşimi ve yapısı hakkında bilgi edinme bilimidir. Bu çalışmalarda, maddenin ne olduğu ve ne kadarının var olduğu belirlenmeye çalışılmaktadır. Analitik kimyagerler, örneğin gübre analizlerinde, gübrelerin güvenliğine ve kalitesine odaklanmaktadır. Aynı zamanda çevre ve diğer düzenlemelere uyum sağlamaya, yasal süreci desteklemeye ve ticaret için gerekli olan ölçümleri ve belgeleri sağlamaya çalışmaktadır.
Analitik kimyasal analizler ile niteliksel ve niceliksel analizler yapılmakta, numuneler alınmakta, tanımlanmakta, izole edilmekte, konsantre edilmekte ve korunmakta, standartlar ve yasal düzenlemelerde yer alan sınırlar kontrol edilmekte, kalibrasyon ve standardizasyon yoluyla sonuçlar doğrulanmakta, farklı kimyasal özelliklere göre ayrımlar yapılmakta, ölçümler için yeni yollar oluşturulmakta, veriler uygun bağlamda yorumlanmakta ve sonuçlar paylaşılmaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, gübreler, analitik kimya hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Kimyasal testler, sektördeki yeni güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Kimyasal maddelerin yasal gerekliliklere uygunluğu test edilerek, ürünlerin hukuki uyumlu olması sağlanır.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Kimyasal testler, hatalı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyerek gereksiz maliyetleri ortadan kaldırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu