Birleşmiş Milletler tarafından hayata geçirilen kimyasalların küresel olarak uyumlaştırılmış sınıflandırma ve etiketleme sistemi (GHS), tehlikeli kimyasal maddeler ve karışımlar hakkında küresel olarak tek tip fiziksel, çevresel ve sağlık ve güvenlik bilgileri sağlar.
Bu sistem, kimyasal maddelerin ve karışımların fiziksel-kimyasal, sağlık ve çevresel tehlikeleri için kimyasalların sınıflandırılması için kriterler içermektedir. Ayrıca, kimyasalların küresel ticaretini kolaylaştırmak için standartlaştırılmış tehlike bilgileri oluşturmaktadır. 2002 yılında uygulanmaya başlanan bu sistem periyodik olarak güncellenmektedir. Avrupa Birliği ülkelerinde bu sistem 2008 yılında uygulamaya konulmuştur.
GHS standardına uygun olarak kimyasal üreten firmalar, distribütörler veya ithalatçı firmaların her bir tehlikeli kimyasal için, alt kullanıcılara bu tehlikeler hakkında bilgi iletmek amacı ile güvenlik veri sayfaları oluşturması gerekir. Sınıflandırma, etiketleme ve paketleme uygulaması, üretici firmaların tehlikeli kimyasalları tanımlamasına ve etiketleme yoluyla kullanıcıları bu kimyasallar hakkında bilgilendirmesine yardımcı olur. Bu uygulama aynı zamanda REACH direktifi ile yönetilen güvenlik bilgi formlarının temelidir ve tehlikeli kimyasalların ambalajlanması için gereklilikleri belirler.
Standartlara göre, kimyasal üreten firmalar, distribütörler veya ithalatçı firmaların her bir tehlikeli kimyasal için, alt kullanıcılara bu tehlikeler hakkında bilgi iletmek amacı ile güvenlik veri sayfaları oluşturması gerekir. Güvenlik bilgi formunda yer alan bilgiler şunları içerir:
Tehlike belirleme süreci, zarar verme potansiyelini belirlemek için bir madde veya karışımın kendine özgü özellikleri hakkındaki bilgilerin değerlendirilmesine olanak tanır. Fiziksel tehlikeler, sağlık tehlikeleri ve çevresel tehlikeler için tehlike sınıfları bulunmaktadır. Tanımlanmış bir tehlikenin doğası ve ciddiyeti, belirlenen sınıflandırma kriterlerini karşılıyorsa, madde veya karışıma belirli bir tehlike sınıfı atanır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen ürün güvenliği hizmetleri arasında güvenlik bilgi formu, sınıflandırma ve etiketleme hizmetleri de bulunmaktadır.
Güvenli ürün sağlama taahhüdü, çalışanların işlerine olan bağlılığını ve motivasyonunu yükseltir.
Güvenlik sorunlarının önlenmesi, geri çağırma ve ürün hatası maliyetlerini azaltarak tasarruf sağlar.
Gıda güvenliği odaklı hizmetler, güvenli ve sağlıklı ürünler sunulmasını sağlayarak halk sağlığını korur.
Ürün güvenliği kontrolleri, olası güvenlik risklerini önceden belirleyerek riskleri minimize eder.
Ürün güvenliği standartlarına uyum, firmanın uluslararası pazarda tanınırlığını ve saygınlığını artırır.
Ürün güvenliğine verilen önem, firmanın marka değerini ve itibarını yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu