EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Güvenlik Tetkikleri

Lojistik denetimi, bir şirketin lojistik performansını ölçmeyi amaçlayan bir denetim şeklidir. Bu denetimler ile tedarik zincirindeki herhangi bir hata önceden tanımlanmaktadır. Bir denetim gerçekleştirmek için, şirkete ve faaliyet alanına göre ayarlanan belirli özelliklere uyulması esastır. Örneğin şirketin stratejik hedefleri ile ilgili performans göstergeleri seçilir. Bu göstergeler ile bağlantılı olarak, faaliyeti etkili bir şekilde analiz etmek için toplanacak temel bilgiler ve bu bilgilerin toplanma şekli tanımlanır. Son olarak, bu denetimlerin ne sıklıkta olacağı belirlenir.

Lojistik denetimler ile sadece hatalar ve arızalar tespit edilmez, bir yandan da tedarik zincirinin aşamaları etkili bir şekilde incelenir ve zayıf noktalar belirlenir. Diğer taraftan bu aksaklıkları gidermek ve performansı iyileştirmek için çeşitli çözümler geliştirilir ve öneriler yapılır.

Bir denetim sırasında güvenliğin yanı sıra dikkate alınması gereken başka hususlar da bulunmaktadır:

  • Şirketin çeşitli bölümlerinin tüm kayıtları ister sipariş seviyesinde olsun ister depo içindeki konumların optimizasyonu ile ilgili kurallar olsun, aynı zamanda faaliyetin düzgün işlemesi için gerekli olan tüm belgeler
  • Depo planlaması ve yerleşimi
  • Çalışanların özellikleri ve verimlilikleri ile ilgili her şey
  • Verimlilik, senkronizasyon, üretkenlik, optimizasyon açısından lojistik operasyonlarının tüm anahtar performans göstergelerine dayalı ayrıntılar
  • Araçlar, hedefler ve lojistik maliyet arasındaki yeterlilik

Bu unsurlar sektöre, müşterilere, tedarikçilere ve iş stratejisine göre değişir. Denetimi başarıyla tamamlamak ve orijinal içerik elde etmek için birkaç adım izlenmelidir.

Tedarik zinciri güvenlik tetkikleri, tedarikçileri değerlendirmek ve kıyaslamak için bir dizi risk tabanlı değerlendirme aracı ve denetim çözümü kullanır ve tedarik zinciri değerlendirmeleri, küresel şirketlerin tedarik zincirlerindeki performansı yönetmesine ve izlemesine yardımcı olur. Değerlendirmeler iş riskini, kapasiteyi ve yetenekleri, işyeri koşullarını, ürün kalitesini ve güvenliğini, genel güvenliği ve çevresel sürdürülebilirliği ölçer.

Esasen lojistik güvenlik, malların ister transit halindeyken ister geçici olarak depolanırken korunması ve izlenmesidir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen risk yönetimi hizmetleri arasında güvenlik tetkikleri hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Güvenlik Tetkikleri Yararları


Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevresel ve sosyal risklerin belirlenip yönetilmesi, firmanın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlar.

Standartların Belirlenmesi

Etkili risk yönetimi, firmanın hizmet ve üretim standartlarını belirler ve bu standartların sürekli iyileştirilmesini sağlayarak yüksek kaliteli sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Risklerin önceden belirlenip yönetilmesi, operasyonel verimliliği artırır ve kaynak israfını azaltarak kârlılığı yükseltir.

Gıda Güvenliğini Artırır

Gıda sektöründeki risklerin yönetilmesi, ürünlerin güvenli bir şekilde üretimini ve taşınmasını sağlar, gıda güvenliğini artırır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Risk yönetimi sürecinde ortaya çıkan yeni fırsatlar, yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır ve firmanın sektördeki teknolojik gelişmeleri takip etmesine yardımcı olur.

Hukuki Uyum Sağlar ⚖️

Risk yönetimi, yasal gerekliliklere uyum sağlanarak hukuki problemleri ve cezaları önler, firmanın yasal risklerini minimize eder.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu