Genellikle navlun sevkiyatı kübik hacmin (CBM) hesaplanmasını gerektirir. Bir nakliye konteynerine kaç ürünün sığacağını ve yükün hacmini kolayca hesaplamak için genelde CBM (metreküp) hesaplayıcıyı kullanılır. Bu aynı zamanda boyutsal ağırlık, ücrete tabi ağırlık, navlun sınıfını hesaplamak veya navlun fiyat teklifi istemek için de kritik öneme sahiptir. Elde edilen değer, nakliye için ödenecek miktarı belirleyen birçok hesaplamanın temelidir.
Metreküp veya CBM (cubic meter), bir gönderinin hacminin bir ölçüsüdür. Yükün bir gemide, uçakta veya kamyonda ne kadar yer kaplayacağını ve taşımanın ne kadara mal olacağına belirler. CBM ölçüsü, gönderinin eni, boyu ve yüksekliğinin çarpılması ile hesaplanır.
Nakliyede, hacim (CBM), navlunu hesaplamanın bir yoludur. Diğer yol ağırlıktır. Genelde bir gönderinin ağırlığı nakliye maliyetini belirler. Ancak gönderi çok hafif ama büyük bir hacme sahip olabilir. Çok ağır bir yük, asında çok az yer tutabilir. Boyutsal veya hacimsel ağırlık ve ücretlendirilebilir ağırlık kavramı burada önemli olmaktadır.
Brüt ağırlık, tüm paketleme, yastıklama ve paletler dahil kargonun gerçek ağırlığıdır. Boyutsal veya hacimsel ağırlık ise, yükün ağırlık eşdeğerine dönüştürülen hacmidir. Nakliye yöntemine (hava, deniz veya karayolu) bağlı olarak, boyutsal ağırlık çeşitli formüller kullanılarak hesaplanır.
Liman kargo hacmi, bir liman tesisi aracılığı ile bir gemi ile taşınan yirmi fitlik eşdeğer birim (TEU) cinsinden ölçülen konteynere olmayan kargo veya konteynerlerin toplam net tonu veya ölçülen metreküp kargo anlamına gelir.
Kısaca bir gönderinin nihai maliyetini etkileyen iki ana faktör, ağırlık ve kullanılan hacimdir. Taşımacılık ve lojistik alanında oranları hesaplamak için kullanılan parametre, hava, deniz veya karayolu her taşıma türü için farklı olan ağırlık / hacim oranıdır. Örneğin, karayolu taşımacılığı alanında 1: 300 oranı referans olarak alınır, yani bir metreküp eşyanın ağırlığının 300 kg olduğu varsayılır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen deniz survey hizmetleri arasında hacim hesaplamaları hizmetleri de bulunmaktadır.
Su altı koşullarının doğru bir şekilde incelenmesi ve yönetilmesi, projelerdeki maliyetlerin daha etkin bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur, gereksiz harcamalar önlenir.
Su altı projelerindeki gelişmeleri doğru bir şekilde analiz etmek ve önceden belirlemek, firmanın rekabetçi bir avantaj elde etmesine yardımcı olur, sektör içindeki konumunu güçlendirir.
Su altı projelerindeki doğru analizler ve çözümler, firmanın uluslararası pazarda tanınırlığını artırır ve küresel ölçekte güven kazanmasını sağlar.
Su altı ortamındaki verilerin doğru bir şekilde toplanması ve analizi, güvenilir sonuçlar elde edilmesini sağlar. Bu da firmanın güvenilirliğini artırır.
Su altı projelerindeki analizler, yasal düzenlemelere ve çevre standartlarına uyum sağlayarak hukuki sorunların önüne geçilmesini sağlar.
Su altı analizleri, projelerin her aşamasında verimli sonuçlar elde edilmesine olanak tanır, süreçlerin sürekli olarak iyileştirilmesi sağlanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu