EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Halatların Fiziksel ve Mekanik Özellikleri Testi

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen ISO 2307 standardında, farklı yapıdaki halatların doğrusal yoğunluk, döşeme uzunluğu, örgü aralığı, uzama ve kırılma gücü gibi fiziksel ve mekanik özelliklerin her birini belirlemeye yönelik test yöntemleri sunulmaktadır. Doğrusal yoğunluk, döşeme uzunluğu ve örgülü adım, referans gerginliği adı verilen belli bir gerilim altında halat ile ölçülmektedir. Uzama değeri, halatın maruz kaldığı gerilim, bir başlangıç değerinden (referans gerilim), halatın belirtilen minimum kopma mukavemetinin yüzde 50’sine eşit bir değere yükseltildiğinde halatın uzunluğunda ölçülen artışa karşılık gelmektedir. Kırılma gücü ise, hareketli elemanın sabit hareket oranına sahip bir çekme testi makinasında gerçekleştirilen, test parçası üzerinde bir kırma testi sırasında kaydedilen en yüksek kuvvettir. Söz konusu standart, ayrıca talep edildiği takdirde, su iticiliği, yağlama ve bitirme içeriği ve ısıyla sertleşme işlemini ölçmek için için de geçerlidir.

Söz konusu standart ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN ISO 2307 Elyaf halatlar - Belirli fiziksel ve mekanik özelliklerin tayini.

Halatların fiziksel ve mekanik özelliklerini belirlemeye yönelik testlerde daha önce dikkate alınan standart, bir Avrupa standardı olan BS EN 919 standardıdır (BS EN 919 Genel hizmet için fiber ipler - Belirli fiziksel ve mekanik özelliklerin belirlenmesi). Ancak ISO 2307 standardı, bu standardın yerini almıştır.

Günümüzde halatlar, farklı çaplarda ve uzunluklarda olmak üzere, inşaat, denizcilik ve tekstil sektörleri başta olmak üzere daha birçok sektörde kullanılmaktadır. Halatlar oldukça farklı konstrüksiyon ve formlarda üretilmektedir ve kullanım yerlerine göre halatların yapıları da farklı olmaktadır. Bu kadar çeşitli parametreler söz konusu olunca tümünü kapsayacak standartların oluşturulması da kolay değildir. Halat üreten firmalar için, örneğin sentetik liflerin mukavemet, aşınma direnci ve yorulma dayanımı gibi parametreler önemlidir.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, halatların fiziksel ve mekanik özellikleri testi hizmetleri de vermektedir.

 

Deride Adhesion (Yapışma) Testi Deride Diklorometan İle Çözünebilen Madde Miktarı Testi Deride Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller Testi Deride Formaldehit Testi Deride Işık Haslığı Testi Deride Kalınlık Testi Deride Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Testi Deride Kopma Mukavemeti ve Uzama Testi Deride Krom (VI) Testi Deride Kuru Temizleme Solüsyonu Haslığı Testi Deride O-Fenilfenol Testi Deride pH Değeri Testi Deride Su Damlatma Haslığı Testi Deride Su Haslığı Testi Deride Sürtme Haslığı Testi Deride Ter Haslığı Testi Deride Yasaklı Azo Boyarmaddeler Testi Deride Yıkama Haslığı Testi Deride Yırtılma Mukavemeti Testi Halatların Fiziksel ve Mekanik Özellikleri Testi Kağıt Ürünlerde Emme Hızı Testi Kağıt Ürünlerde Gramaj Testi Kağıt Ürünlerde Kuru Kopma Mukavemeti Testi Kağıt Ürünlerde Toplam Emicilik Testi Kağıt Ürünlerde Uzama Oranı Testi Kağıt Ürünlerde Yaş Kopma Dayanımı Testi Koruyucu Eldivenlerin Genel Özellikleri ve Deney Metodu Koruyucu Giyeceklerin Yağmura Karşı Koruma Testi Mekanik Risklere Karşı Koruyucu Eldiven Testi Naylon Kolan Testi Profesyonel Kullanım İçin Yüksek Görülebilirlik Uyarısı Olan Giyecekler Aksesuar Testleri Ayakkabı Testleri Bebek Bakım Ürünleri Testleri Çanta Testleri Deri Ürünleri Testleri Deterjan Testleri Giyecek Testleri Ev Tekstil Ürünleri Testleri Halı Testleri Hazır Giyim Testleri İplik Testleri Kemer Testleri Kırtasiye Testleri Kişisel Bakım Ürünleri Testleri Kumaş Testleri Oyuncak Testleri Perde Testleri Toka Testleri Yer Döşemeleri Testleri

Halatların Fiziksel ve Mekanik Özellikleri Testi Yararları


Müşteri Memnuniyeti Arta

Doğru ve güvenilir testler, müşteri beklentilerini karşılayan kaliteli ürünler sunulmasına katkıda bulunur.

Riskleri Azaltır

Testler, üretim sürecinde ortaya çıkabilecek potansiyel hataları belirleyerek riskleri en aza indirir.

Kalite Yönetimi İyileşir

Tekstil analizleri, ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu doğrulayarak kalite yönetim süreçlerini güçlendirir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Gelişmiş analiz yöntemleri, tekstil sektöründe daha yenilikçi çözümler sunulmasına olanak sağlar.

Standartların Belirlenmesi

Tekstil analizleri, endüstriyel standartların oluşumuna katkıda bulunarak ürünlerin kalite seviyesini belirler.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Spesifik testler, üretim sürecinde hataları minimize ederek kaynak verimliliğini ve kârlılığı artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu