Nominal güç kapasitesi 50 kW’ın altında olan küçük boyutlu rüzgar türbinleri genel olarak konut ve tarımsal uygulamalarda kullanılmaktadır. Bu türbinler basit yapılardır ve daha büyük olanlar gibi güç kalitesi kontrolörleri ile tam donanımlı değildirler. Bu nedenle, rüzgar hızı ve yönü, çıkış voltajını ve dolayısıyla şarj performansını doğrudan etkilemektedir. Uygun çıktı için bu tür türbinlerin üretim özelliklerinin ayrıntılı olarak belirlenmesi gerekmektedir. Bunun için, gerçek yatay eksenli bir rüzgar türbininin çıkış voltajı, ölçülen veriler kullanılarak analiz eidlmektedir. Bu değerler, çeşitli frekanslar için harmonik bozulma seviyelerini göstermektedir. Bu sonuçlar değerlendirilerek kaliteli bir enerji üretimi için olası çözümler tespit edilmektedir.
Dünyada enerji talebi her geçen gün artmaktadır. Bu bakımdan yenilenebilir enerji, çevre kirliliği yaratan ve iklim değişikliğine ve küresel ısınmaya katkıda bulunan geleneksel enerji kaynaklarına karşı mükemmel bir seçenek oluşturmaktadır. Etkili ve kanıtlanmış bir yenilenebilir enerji türü, rüzgar enerjisidir. Aslında bu enerji kaynağı, binlerce yıldır tarımsal faaliyetler için su pompalamak ve gezinmek için kullanılmıştır. Bugünse rüzgar enerjisi, teknoloji dünyasına yön veren elektrik üretmek için kullanılmaktadır.
Rüzgar enerjisi, elektrik enerjisi üreten jeneratörleri mekanik olarak harekete geçirmek için kullanılmaktadır. Bu dönüşümü sağlayan ekipmana rüzgar türbini adı verilmiştir. En çok bilinen rüzgar türbinleri sabit hızlı ve değişken hızlı rüzgar türbinleridir.
Sincap kafesli indüksiyon jeneratörü doğrudan elektrik şebekesine bağlıdır. Ancak düşük verimlilikte çalışarak düşük güç kalitesi üretmesi bir dezavantajdır. Diğer yandan çift beslemeli indüksiyon jeneratörü, buna kıyasla daha yüksek enerji verimliliğine sahiptir ve bugün rüzgar enerjisi sektöründe en çok bu kullanılmaktadır.
Bir elektrik güç sisteminde harmonik, redresörler veya doymuş manyetik cihazlar gibi doğrusal olmayan yüklerin etkisi ile üretilen bir voltaj veya akımdır. Ya da doğrusal olmayan yükler tarafından iletilen normal elektrik akımı dalga şeklinin bir bozulmasıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen çeşitli elektriksel güvenlik muayene hizmetleri arasında, harmonik enerji analizleri hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektrik sistemlerindeki sorunların erken tespiti, bakım maliyetlerini düşürür ve işletme giderlerini azaltır.
Elektrik güvenliği muayeneleri, yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gerekli olan denetimleri gerçekleştirir.
Elektrik güvenliği muayeneleri, hedef pazarın ihtiyaçlarını belirlemeye yardımcı olur ve müşteri odaklı stratejilerin geliştirilmesini sağlar.
Enerji verimliliğine katkı sağlayan güvenli elektrik tesisatları, çevresel sürdürülebilirliğe destek olur.
Elektrik güvenliği standartlarına uyum, firmanızın itibarını artırır ve marka değerini güçlendirir.
Elektriksel güvenlik muayeneleri, potansiyel riskleri belirleyerek kazaların önlenmesine yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu