EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Hasar Yönetimi

Denizcilik endüstrisinde hasar kontrolü, bir deniz taşıtının batmasına neden olabilecek durumların acil durum kontrolüdür. Örneğin, özellikle su hattının altında bir boru veya gövdenin yırtılması ve geminin karaya oturması ya da bir rıhtıma yanaşması sırasında oluşan hasarlar gibi. Gemide hasar kontrolünün üç temel amacı bulunmaktadır: önleme, hafifletme ve restorasyon.

Önleme, su geçirmez ve duman geçirmez bütünlüğü korumak, yedek kaldırma kuvveti ve kararlılık sağlamak, yangın tehlikelerini ortadan kaldırmak ve hasar oluşmadan önce acil durum ekipmanının bakımını yapmak gibi tüm pratik önlemleri alma çalışmalarıdır.

En aza indirme (hafifletme), su baskınını kontrol altına almak, stabiliteyi ve kaldırma kuvvetini korumak ve yangınla mücadele etmek için önlemler alarak hasarı en aza indirme çalışmalarıdır.

Restorasyon ise, acil durum onarımlarını veya hasarın meydana gelmesinden sonra restorasyonları mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirme çalışmalarıdır. Restorasyon, güvenli bir denge ve yüzdürme marjını yeniden kazanmak, temel yapıları değiştirmek ve temel ekipmanı onarmak gibi önlemler gerektirir.

Kargo ambarları ve güverte alanları, kargo tahliyesinin tamamlanmasının ardından, gemi yapısında herhangi bir fiziksel hasar, korozyon veya kaplama hasarı belirtisi olup olmadığını belirlemek için geminin güverte görevlileri tarafından denetlenmelidir.

Denizde çalışmak doğası gereği tehlikelidir. Güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için, gemiler denize elverişli olmalıdır. Deniz kazaları olduğunda, gemi genellikle yardımdan uzaktır. Bir gemi gücünü kaybederse ve fırtınalı sularda bocalar ise, diğer gemilerle veya kalıcı yapılar ile çarpışmalar ve hatta karaya oturma meydana gelebilir.

Deniz kazalarının birçok nedeni vardır. Birçoğu şiddetli veya aşırı hava koşulları gibi kaçınılmazdır. Bazı kazalar kısmen, hatta tamamen ihmalden kaynaklanır. Deniz kazalarının önemli bir kısmı doğrudan insan hatasına bağlanabilir. Karşılaşılan belirli tehlikeler, büyük ölçüde gemilerinin ne tür bir iş yaptığına bağlıdır.

Bir hasara yol açan yaygın deniz kazalarına örnekler şunlardır: patlamalar, yangınlar, uygun şekilde emniyete alınmamış kargolar, kötü veya yanlış yerleştirilmiş ekipman, seyrüsefer arızaları, karaya oturma ya da diğer gemiler veya kalıcı yapılarla çarpışmalar.

Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen P&I (koruma ve tazminat sigortası) ve H&M (tekne ve makine sigortası) survey hizmetleri arasında hasar yönetimi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Hasar Yönetimi Yararları


Kalite Yönetimi İyileşir

Sigorta kapsamındaki düzenli denetimler, gemi operasyonlarının kalitesini artırır ve olası hasarları önler.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Sigorta hizmetlerinin düzenli denetimi, müşterilere güven sağlar ve onların memnuniyetini artırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Zararların minimize edilmesi ve sigorta sürecindeki etkinlik, projelerin verimliliğini ve kârlılığını artırır.

Marka Değerini Artırır

Sigorta hizmetlerinin profesyonelce sunulması, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.

Hedef Kitleyi Belirler

Sigorta hizmetleri ile sağlanan güvence, gemi sahiplerine ve operatörlerine daha hedeflenmiş çözümler sunar.

Güvenilirlik Artışı

Düzenli denetim ve güvence hizmetleri, firmanın güvenilirliğini artırır ve sektördeki itibarını güçlendirir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu