KumaÅŸların hava geçirgenliÄŸi, havanın kumaÅŸtan ne kadar kolay geçtiÄŸini ifade eden bir özelliktir. Bu özellik, hava koÅŸullarına dayanıklı ve su geçirmez kumaÅŸların nefes alabilirliÄŸini göstermektedir. Endüstriyel perde, yelken, hava yastığı ve paraÅŸüt gibi malzemelerin performansında hava geçirgenliÄŸi önemli bir faktördür.
Teknik olarak hava geçirgenliÄŸi, 10 cm su başı basınç farkında bir kumaşın 100 santimetre karesinden bir saniyede geçen santimetre küp olarak hava hacmi ile tanımlanmaktadır. Hava geçirgenliÄŸi üzerinde malzemenin yoÄŸunluÄŸu ve yapısı etkili olmaktadır.
Hava geçirgenliÄŸi kavramı, tekstil sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Dış mekan giyecekleri üreten firmalar, bu ürünlerin iÅŸlevsel performansını tanımlamak için bu özelliÄŸi sıkça kullanmaktadır.
Üretim ve bitirme yöntemleri, bir kumaşın hava geçirgenliÄŸi üzerinde bir etkiye sahiptir. Her iki yüzünde farklı dokulara sahip kumaÅŸlar, hava akış yönüne baÄŸlı olarak farklı bir hava geçirgenliÄŸine sahip olmaktadır.
Amerikan Test ve Malzeme KuruluÅŸu (ASTM), hava geçirgenliÄŸi ifadesini, bir malzemenin iki yüzeyi arasında önceden belirlenmiÅŸ bir hava basıncı farkı altında, bilinen bir alandan dikey olarak geçen hava akış hızı olarak tanımlamaktadır.
Hava geçirgenliÄŸi ifadesi, genelde yaÄŸmurluklar, çadırlar ve üniformalar gibi giyeceklerin yapımında kullanılan kumaÅŸların nefes alabilirliÄŸini deÄŸerlendirmek ve karşılaÅŸtırmak için kullanılmaktadır.
ÇeÅŸitli araÅŸtırma sonuçlarına göre bir kiÅŸiyi soÄŸuk bir ortamda korumak için gerekli giyecekler ÅŸu ana faktörlere baÄŸlı olmaktadır: metabolik ısı, sıcaklık, nem ve rüzgar hızı gibi çevre faktörleri ve ısı yalıtımı, nem buharı ve hava geçirgenliÄŸi gibi iletim faktörleri. DiÄŸer taraftan bir kumaşın hava geçirgenliÄŸi, kumaşın rahatlık davranışını da çeÅŸitli ÅŸekillerde etkilemektedir. Nem-buhar geçirgenliÄŸi ve sıvı-nem iletimi, normalde hava geçirgenliÄŸi ile yakından ilgilidir. Fonksiyonel olarak nefes alabilen bir kumaÅŸ, kullanım sırasında kuru bir his saÄŸlamak için, vücudun ürettiÄŸi su buharını kolayca çevre ortama yayması ve sıvı suyun dışarıdan giyeceÄŸe nüfuz etmesini engellemesi gerekmektedir.
Yıllardır çok geniÅŸ bir yelpazede gerçekleÅŸtirdiÄŸi test, ölçüm, analiz ve deÄŸerlendirme çalışmaları ile her sektörden iÅŸletmelere destek olmaya çalışan kuruluÅŸumuz, eÄŸitimli ve uzman bir kadro ve geliÅŸmiÅŸ teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü fiziksel test hizmetleri çerçevesinde, have geçirgenliÄŸi test hizmetleri de vermektedir.
Fiziksel testler, üretim sürecinde çalışanların güvenliğini değerlendirir. Bu, iş yerinde motivasyonu artırarak daha güvenli bir ortam sağlar.
Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürün ve hizmetlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.
Verimli test süreçleri, kaynak kullanımını optimize eder ve maliyetleri düşürerek işletmenin kârlılığını artırır.
Etkili analiz süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.
Global standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı sağlar ve yeni iş fırsatları sunar. Bu, işletmenizin itibarını güçlendirir.
Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, verimliliği artırır ve sürekli iyileştirme kültürünü destekler. Bu, işletmenizin gelişimine katkıda bulunur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika BaÅŸvurusu